Εύβοια: “μάχη” με την φωτιά σε πολλά μέτωπα

Αντιμέτωποι με ακόμη ένα μέτωπο φωτιάς στην Εύβοια ειναι οι πυροσβέστες, που απο το μεσημέρι της Πέμπτης δίνουν τιτάνια μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κύμης.

Η καινούρια πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική πυρκαγιά, στην πειροχή Τραχήλι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σε μικρή απόσταση απο τα υπόλοιπα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις απο εκείνες που ήδη επιχειρούσαν στην περιοχή, όπου φυσούν μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι, δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, για δεύτερη μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε την Πέμπτη, με βασικό πρόβλημα τις αναζωπυρώσεις.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί  την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης,  Γαβαλά και Λοφίσκου.

Το χωριό Γαβαλάς κινδυνεύει ακόμη αφού οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια. Το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε η εία κοντά στον Λοφίσκο, ενώ η φορά του ανέμου σπρώχνει την φωτιά προς τα χωριά Νεοχώρι και Δάφνη.

Σε όλη την περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον 185 πυροσβέστες με 98 οχήματα, 60 άτομα κατατμημένα σε πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, ενώ ρίψεις νερού από άερος κάνουν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, ως υπαίτιος της αρχικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την Πέμπτη, έχει συλληφθεί ένας 64χρονος, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα στην αυλή του σπιτιού του.

Πηγή: ant1news.gr