Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα

Με τους 40 βαθμούς “φλερτάρει” από χθες ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το πρώτο κύμα καύσωνα κορυφώνεται σήμερα πριν δώσει τη θέση του σε νέο «καυτό» κύμα από τη Δευτέρα.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα αγγίξει και ίσως ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικό μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένονται τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ τους 38 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Στους 39 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος, ενώ 36 βαθμούς θα δείξουν τα θερμόμετρα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα ένα κύμα καύσωνα, τετραήμερο αυτή τη φορά, αναμένεται από τις 8 Ιουλίου και έως τις 11 του μήνα, ημέρα κατά την οποία προβλέπεται ότι θα κορυφωθεί το ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική.

Το διάστημα αυτό αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ που δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμα και στους 45 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.