Euro 2004: Σαν σήμερα το έπος της Πορτογαλίας – Αναβιώνει απόψε στη Ριζούπολη

Πέρασαν 15 χρόνια από την ηµέρα που οι θεοί του Ολύµπου σήκωσαν όλη την Ελλάδα στις πλάτες τους και το πολύτιµο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ουρανό της Λισαβόνας!

Απόψε (21.45) στο «Γεώργιος Καµάρας» στη Ριζούπολη, το έπος του Euro 2004θα αναβιώσει, καθώς οι δύο οµάδες που είχαν παίξει στον µεγάλο τελικό, θα αναµετρηθούν στο remake του τελικού του «Ντα Λουζ» της 4ης Ιουλίου 2004. Όλα τα αστέρια εκείνης της οµάδας που έβγαλε τους Ελληνες στους δρόµους θα είναι στο γήπεδο για να συµµετάσχουν σε µια νέα γιορτή κόντρα στους Πορτογάλους, που όµως θα παραταχθούν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σε εκείνο το παιχνίδι ήταν µόλις 19 ετών.

Ο 81χρονος Οτο Ρεχάγκελ, που κάθισε στον πάγκο της «γαλανόλευκης» σε 106 αγώνες (µε 49,06% ποσοστό νικών), έφτασε στην Αθήνα χαµογελαστός για να ηγηθεί της οµάδας των Legends του 2004 και θα έχει απέναντί του έναν γνώριµο και αγαπηµένο για τους Ελληνες φιλάθλους, τον 65χρονο προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κοουτσάρισε το εθνικό µας συγκρότηµα σε 49 µατς (µε 53,06% ποσοστό νικών), ενώ µε την οµάδα του Ρονάλντο έχει 60% ποσοστό νικών.

Χθες οι δυο τους, µεγάλες προσωπικότητες του παγκόσµιου ποδοσφαίρου και πρωταθλητές Ευρώπης µε τεράστια προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βρέθηκαν στην ίδια σκηνή στο Κέντρο Πολιτισµού Ιδρυµα Σταύρος Νιάρχος, για µια συζήτηση που είχε τη µορφή συνέντευξης Τύπου σχετικά µε το σηµερινό µατς, το οποίο έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη Φροντίδα Παιδιού και Οικογένειας «Mέριµνα».

«Ερχοµαι πάντα µε χαρά στην Ελλάδα. Μαζί µε τους ποδοσφαιριστές θέλουµε να χαρούµε και να θυµηθούµε παλιές καλές στιγµές. Ξέρουµε πως έχουµε πετύχει κάτι ιδιαίτερο. Ο κόσµος ακόµα µας ευγνωµονεί και αναγνωρίζει το επίτευγµα της Πορτογαλίας» τόνισε ο Χερ Οτο και προσέθεσε: «Οι τιµές και η αναγνώριση εκείνης της εποχής θα υπάρχουν πάντα. Αυτό ίσως περάσει σε δεύτερη µοίρα µόνο αν µια οµάδα καταφέρει κάτι ανάλογο. Βέβαια είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί οµάδα να πετύχει κάτι σαν αυτό που πετύχαµε στην Πορτογαλία». Ο Ρεχάγκελ απέφυγε να… ανακοινώσει ενδεκάδα, ενώ µε χιούµορ σχολίασε πως τον ανησυχεί που στους Πορτογάλους βρίσκονται παίκτες που σταµάτησαν πρόσφατα το ποδόσφαιρο.

Ο Φερνάντο Σάντος, πολύ άνετος και µε ιδιαίτερο κέφι, θυµήθηκε όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και έβαλε την πρώτη προπόνηση στις 8 το πρωί. «Ηρθαν ο Δέλλας και ο Νικολαΐδης και µου είπαν ότι δεν µπορεί να γίνει προπόνηση εκείνη την ώρα, γιατί έχει πολλή κίνηση και έτσι την άλλαξα στις 7. Τότε ήρθαν όλοι και µου είπαν δεν πειράζει, ας την αφήσουµε στις 8. Οι Ελληνες παίκτες έχουν µια νοοτροπία που δεν είχα αντιληφθεί. Πρέπει να τους εξηγείς τι θέλεις να κάνουν και γιατί. Υπάρχει σίγουρα η νοοτροπία της… καφετέριας». Αναφερόµενος στην επιτυχία του Οτο Ρεχάγκελ τόνισε: «Αυτό το οποίο κατάφερε ήταν καταπληκτικό, έχει γραφτεί στην Ιστορία. Κατάφερε να φτιάξει µια σπουδαία οµάδα µε εξαιρετικούς παίκτες».

Πηγή: ethnos.gr