Ομιλία Γιώργου Λαμπρούλη από τα Φάρσαλα

Στην ομιλία του, από τα Φάρσαλα, ο κ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, στους αγρότες, στους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, στους νέους που νιώθουν προοδευτικοί , αριστεροί, δημοκράτες και δεν έχουν καταθέσει τις αξίες τους στο σύστημα βαρβαρότητας, στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Απευθύνεται σε όσους μετάνιωσαν που ψήφισαν σε προηγούμενες εκλογές κόμματα που τους απογοήτευσαν.

Τόνισε ότι όλοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό και την εξαπάτηση από εκείνους που την επόμενη μέρα θα συνεχίσουν την επιβολή των αντεργατικών μέτρων και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων των τριών μνημονίων. Ολων των νόμων που οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μαζί ψήφισαν και καθιέρωσαν την εργασιακή ζούγκλα, τους τσακισμένους μισθούς και συντάξεις, την ‘ευελιξία’ στους χώρους δουλειάς, την ανασφάλεια και την ανεργία. Την ίδια ώρα η φοροληστεία, οι περικοπές στην υγεία και την παιδεία, τα ματωμένα πλεονάσματα για το λαό μας μετατρέπονται σε φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και ‘δωράκια’ προς το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για αυτούς τους λόγους, έχει μεγάλη σημασία ποιός θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση σε κάθε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την επίθεση σε βάρος του λαού μας και ποιός θα διεκδικήσει, με αγώνες και πάλη, να βγεί στο προσκήνιο ο λαός και οι ανάγκες του.

Ο κ. Λαμπρούλης κατέληξε ότι η  εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση θα δυναμώσει μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Στις 7 Ιούλη μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, ένα βήμα ανατροπής για να βγεί ο λαός μας την επόμενη μέρα πιο δυνατός.