Κέλλας σε χωριά των Φαρσάλων: Θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη

Την Υπέρεια, τον Σταυρό, τον Αγ. Γεώργιο, τη Βαμβακού, την Αμπελιά και τον Παλαιόμυλο Φαρσάλων επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου ενημέρωσε τους κατοίκους των περιοχών για το πρόγραμμα της ΝΔ, επισημαίνοντας:

«Στόχος μας είναι η αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Το πρόγραμμά μας προβλέπει μέτρα, που θα δώσουν ανάσα, όπως τη μείωση του φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% στο 9%, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, του ΦΠΑ από 24% και 13% σε 22% και 11%, του συντελεστή συνεργατικών σχημάτων στο 10%, την αύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ ανά παιδί, τη μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15%, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Συγχρόνως, θα εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ σε συνδυασμό με την υιοθέτηση νέων διοικητικών διαδικασιών, ώστε να αποζημιώνεστε και να παίρνετε τα χρήματά σας έγκαιρα, ενώ θα εντατικοποιήσουμε και θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος, προκειμένου να βάλουμε τέλος σε όλο αυτό το αίσχος, που προκαλεί την κατρακύλα των τιμών και σας ζημιώνει. Επιπλέον, θα ιδρύσουμε το Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, προκειμένου να σας υποστηρίζει καθ’ όλη την επαγγελματική σας πορεία και θα καθιερώσουμε τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών ανά προϊόν και τη συμμετοχή μεταποιητών και εμπόρων, ώστε να προάγουμε τη στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος. Συνάμα, θα διασφαλίσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την πολιτική, που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση για τη δημόσια τάξη και το μεταναστευτικό, τόνισε:

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, που άνοιξε τις φυλακές για τους βαρυποινίτες, όπως και αυτόν για το άσυλο, ώστε να πάψουν τα πανεπιστήμια είναι άσυλα ανομίας, ενώ θα επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Επίσης, θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς και θα προμηθεύσουμε την αστυνομία με νέο εξοπλισμό, ενώ θα επανασυστήσουμετην Ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε τις περιπολίες παντού σε 24ωρη βάση. Το αίσθημα ασφάλειας θα αποκατασταθεί σε όλη την επικράτεια.

Θα διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό από το προσφυγικό. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, δηλαδή δεν διώκονται και δεν κινδυνεύει η ζωή τους, με βάση τη διεθνή νομοθεσία από την οποία δεσμεύεται η χώρα, δεν θα αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες και θα επιστρέφουν στην Τουρκία και τις πατρίδες τους, με σύντομες διαδικασίες. Επιπλέον, θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλη τη χώρα και θα φυλάξουμε τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια. Η χώρα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”».