Κέλλας: Τεράστια η προσφορά των ΚΤΕΛ στην κοινωνικοοικονομική ζωή

«Κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλο τον χρόνο, τα ΚΤΕΛ είναι στο πλευρό του πολίτη και εισφέρουν τα μέγιστα στη διασύνδεση της Πόλης και του Νομού μας με όλη την επικράτεια. Η προσφορά σας στην κοινωνικοοικονομική ζωή και την ανάπτυξη του τόπου μας και γνωρίζω, πολύ καλά, ότι η αγωνία σας είναι διπλή, αφού δεν είστε επιφορτισμένοι μόνο με το να φέρετε εις πέρας τα δρομολόγια, αλλά, ταυτόχρονα, εγγυάστε την ασφάλεια των επιβατών. Ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας αλλά και ως πολίτης θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι είμαι στο πλευρό σας, προκειμένου να προωθήσουμε, από κοινού, κάθε συλλογικό σας αίτημα και κάθε πρωτοβουλία σας προς την αναβάθμιση των μεταφορών της Πατρίδας μας.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τις συναντήσεις του με τους Προέδρους κκ. Βασίλη Μανδηλά και Μιχάλη Σακελλαρίου, μέλη των ΔΣ και εργαζομένους των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, προσθέτοντας:

«Το πρόγραμμά μας προβλέπει την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας. Έχουμε προβλέψει δημόσιες επενδύσεις ύψους 12 δις ευρώ σε έργα εθνικής εμβέλειας, με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% και τη δημιουργία 43.000 θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους οδικούς άξονες, θα ολοκληρώσουμε το βασικό οδικό δίκτυο στην ηπειρωτική χώρα, τον Ε65 και τον άξονα Πάτρα-Πύργος. Επιπλέον, στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας, επενδύοντας, συγχρόνως, στην αύξηση της τουριστικής προσέλευσης, και, εν γένει, να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο μεταφορών και υποδομών, που θα υποστηρίξει το συνολικό εγχείρημά μας για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Προσθέτως, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, διασφαλίζοντας την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ασκώντας μία νέα οικονομική πολιτική, που θα διορθώσει αδικίες και θα αυξήσει τα εισοδήματα όλων. Συγκεκριμένα, θα μειώσουμε τον συντελεστή φυσικών προσώπων από το 22% στο 9%, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, ενώ  θα εισάγουμε, σταδιακά, μια νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα, με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό. Παράλληλα, θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα αυξήσουμε το αφορολόγητο στα 1000 ευρώ ανά παιδί, λαμβάνοντας και άλλα μέτρα που θα στηρίξουν την ελληνική οικογένεια, θα συμβάλλουν στην αναγέννηση της υπαίθρου, θα ενισχύσουν την κοινωνική αλληλεγγύη και θα αποκαταστήσουν τη δημόσια ασφάλεια».