Υποψήφιοι της Ένωσης Κεντρώων σε Κιλελέρ και Φάρσαλα

Την Τετάρτη το απόγευμα οι υποψήφιοι της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Χριστίνα Τσιαμούρα επισκέφθηκαν χωριά του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Φαρσάλων. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν από τους Αγίους Αναργύρους κι έπειτα πέρασαν από τον Άγιο Γεώργιο, την Κυπάρισσο, την Κρήνη και κατέληξαν στα Φάρσαλα. Πολλά τα θετικά σχόλια από τους κατοίκους του χωριού για τη στάση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Λεβέντη και την ειλικρίνεια του λόγου του. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους νεαρούς, δραστήριους υποψήφιους, εκφράζοντας αισιοδοξία για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Την Πέμπτη το βράδυ ο υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε το Μακρυχώρι, όπου συνάντησε τον έτερο υποψήφιο Σάκη Τσέτσιλα, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή. Είναι γνωστό πως το Μακρυχώρι είναι ένα χωριό με ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό προς την Ένωση Κεντρώων, αφού ο πρόεδρος διατηρεί καλές σχέσεις με πολλούς ντόπιους εδώ και 30 περίπου χρόνια και τιμάει την περιοχή σταματώντας συχνά όταν πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Οι δύο υποψήφιοι συνομίλησαν με πολύ κόσμο, ο οποίος έδειχνε πρόθυμος να στηρίξει την προσπάθεια του κόμματος να εισέλθει ξανά στο κοινοβούλιο, διότι χρειάζεται.

Την Παρασκευή συνεχίστηκε η περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Αυτή τη φορά κινήθηκε παραλιακά επισκεπτόμενος το Ομόλιο, το Στόμιο και τα παράλια Αιγάνης. Μίλησε με τους επαγγελματίες τις περιοχής για τον τουρισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Η υπέρμετρη φορολογία ήταν το κύριο θέμα συζήτησες με τους ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι παραπονέθηκαν ότι εργάζονται και τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τους ανέφερε ότι “Αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη εισοδηματική κλίμακα φόρων και εισφορών είναι αθροιστικά περίπου στο 50%, με 100% προκαταβολή φόρου και διάφορα τέλη. Κι αν προσπαθήσει κάποιος να εργαστεί παραπάνω στην επιχείρησή του και να βγάλει περισσότερα χρήματα, τότε δουλεύει για το κράτος, διότι φόροι και εισφορές αυξάνονται όταν κερδίζεις περισσότερα και η κλίμακα φτάνει στο 45% με 10% εισφορά αλληλεγγύης, 27% ασφαλιστικές εισφορές, 100% προκαταβολή και διαφορά τέλη. Με αυτό το μοντέλο το οποίο ακολουθούν οι δύο διεκδικητές της εξουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο”. Τόνισε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής ότι δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά τα παραπάνω, παρά το προεκλογικό τάξιμο της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα, διότι δεν προτίθενται κανένας να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις κρατικές δαπάνες.

Το ίδιο βράδυ ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε το Συκούριο, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής και παρακολούθησε τη μουσικοχορευτική παράσταση “Χοροχρώματα της Ελλάδας” μαζί με νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τον νέο δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη.