Συνάντηση και χειραψία Τραμπ – Κιμ στα κορεατικά σύνορα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που εισήλθε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας κατά την επίσκεψή του στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, το πρωί της Κυριακής.

Ο Τραμπ βρέθηκε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη και πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας για να συναντήσει και να σφίξει το χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Είναι μία σπουδαία ημέρα για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ, χαρακτήρισε την κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ «θαρραλέα και αποφασιστική».

Με εξαίρεση τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, λόγω του συμβολικού της χαρακτήρα. Στην ιστορική συνάντηση – εξπρές ήταν παρών και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τηρούσε την παράδοση και θα επισκεπτόταν τον έντονα συμβολικό αυτόν τόπο στη διάρκεια μιας πρώτης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα το 2017, αλλά το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω ομίχλης.

Πηγή: insider.gr