Θεόφιλος Καραχάλιος: «Ώρα να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο χώρο της υγείας»

Στο Γενικό και το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο της Λάρισας βρέθηκε ο καθηγητής Ορθοπαιδικής, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Θεόφιλος Καραχάλιος, στο πλαίσιο των συναντήσεων του, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Καραχάλιος συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης αλλά και του επιστημονικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων, με τους οποίους συζήτησε τρόπους για την αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων που εντοπίζονται στο σύστημα υγείας.
Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι στο πρόγραμμα της Ν.Δ. υπάρχει ένα δομημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σύστημα υγείας, ενώ εξήγησε επίσης ότι κρίσιμο μέγεθος είναι να ορισθεί με ξεκάθαρο τρόπο η σχέση ανάμεσα στις δημόσιες και τις ιδιωτικές δομές υγείας, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες προς τους πολίτες.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μελετήσουμε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορα ευρωπαϊκά συστήματα και τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε, τόσο στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων, όσο και στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραχάλιος, συμπληρώνοντας ότι τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό που με αυτοθυσία κρατάει το σύστημα όρθιο, αλλά είναι πια καιρός η οργάνωση και η βελτίωση της ποιότητας να δώσουν τις οριστικές λύσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.