Γ. Κολτσίδας: Ιούνιος, καιρός του θερίζειν…!

Αλλά το τί θα θερίσεις, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τί θα έχεις σπείρει προηγουμένως. 

Όταν, λοιπόν, σπέρνεις διόγκωση του κράτους και διαφθορά, αναξιοκρατία και διάχυση ευθύνης, ελλιπή αστυνόμευση και ατιμωρησία, ως επακόλουθη συνέπεια της αρνησιδικίας, λόγω των παράλογων καθυστερήσεων στις εκδικάσεις υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη και της μη ορθής αστυνόμευσης λόγω ”ανώτερων πολιτικών εντολών” ή όταν σπέρνεις την “αριστεία ως ρετσινιά”, τότε ξέρεις με βεβαιότητα τί ακριβώς θα θερίσεις.

Θα θερίσεις γραφειοκρατία που θα σου θέτει εμπόδια και θα σπαταλά ανούσια το χρόνο σου, με τον σχεδιασμό σου για οποιοδήποτε εγχείρημα να προχωράει (αν προχωρήσει…) με πολύ αργούς ρυθμούς. Θα θερίσεις αυξανόμενη ανασφάλεια, λόγω της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας και της μη ουσιαστικής καταστολής τής, ούτε καν στο βαθμό που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά. 

Θα θερίσεις φυγή όλου του υψηλά εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού (brain drain), οι οποίοι “κολλώντας τη ρετσινιά της αριστείας” εγκαταλείπουν την πατρίδα μας μαζί με τις οικογένειές τους.

Με απλά λόγια, θα θερίσεις κρατισμό, που θα καταπνίγει κάθε δημιουργική και, ενδεχομένως, επιτυχημένη προσπάθεια, ενώ παράλληλα, στερεί από την Ελλάδα την ευκαιρία της πραγματικής ανάπτυξης και τη συγκράτηση χιλιάδων ικανών και παραγωγικών Ελλήνων υψηλής εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Όταν διαπιστώνεις ότι μπορείς να διακρίνεις και να εντοπίσεις τις δυσλειτουργίες και τις στρεβλώσεις του συστήματος που λέγεται κρατικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα, αντιλαμβάνεσαι το πόσο παρεμβατικός γίνεται αυτός ο μηχανισμός στην προσωπική, οικονομική και κοινωνική σου ελευθερία, τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα προς τη λύση του προβλήματος.

Όταν αντιληφθείς ότι μπορείς να προτείνεις λύσεις, ώστε να βελτιώσεις τη δική σου ζωή, τη ζωή όσων αγαπάς, όσων είναι γύρω σου και γενικότερα των συμπολιτών σου, τότε ίσως να αποτελείς μέρος της λύσης του προβλήματος.

Όταν βρεις και το όχημα για να συνδιαμορφώσεις και να εφαρμόσεις τις λύσεις τις οποίες υποστηρίζεις μαζί με άλλους ομοϊδεάτες, τότε αισθάνεσαι ως άνθρωπος πιο ολοκληρωμένο, πολιτικά, ον.

Και όταν συντρέχουν όλα τα παραπάνω, είναι καθήκον σου να βγεις μπροστά, να ανέβεις σε ένα βάθρο και να εκφράσεις δημόσια τις ιδέες σου.

Από την ανάγκη αυτή, λοιπόν, της ύστατης προσπάθειάς μας να περισώσουμε και να (ξ)αναδείξουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την ίδια την ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Έθνους, της Ελληνικής Παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού, με μεγάλη μου χαρά συμπαρατάσσομαι με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! στο πλευρό του Θάνου Τζήμερου, ως υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Λάρισας.

Για να δώσουμε τον αγώνα τον καλό, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Για να δομήσουμε ένα σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο Ευρωπαϊκό Κράτος.

Για να επανασχεδιάσουμε την Παιδεία μας με ένα καθολικά αποδεκτό μοντέλο, με χρονική σταθερότητα τέτοια, που δεν θα ανατρέπει ολοκληρωτικά το τρέχων πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών.

Μία Παιδεία που να ευνοεί και να επιβραβεύει την Αριστεία.

Να δημιουργήσουμε μία εκπαίδευση που να γίνεται με τρόπο συναρπαστικό, που να εξάπτει στους μαθητές τον ενδιαφέρον να θέλουν να γνωρίσουν τις πληροφορίες, για τον εκπληκτικό κόσμο μέσα στον οποίο ζούνε.

Μία Παιδεία που να τους δίνει το κίνητρο να αποζητούν να μάθουν, συνδέοντάς την ευθέως με την καθημερινότητα και δρώντας αποτρεπτικά απ’ το να καταστεί βαρετή και άχρωμη.

Μία Παιδεία που να μην είναι ευμετάβλητη, ούτε να είναι το πεδίο πειραματισμού του κάθε Υπουργού Παιδείας.

Για να φτιάξουμε την Ελλάδα όμορφη ξανά, ώστε να σε καλεί να έρθεις να μείνεις, να εργαστείς, να επενδύσεις και όχι να σε διώχνει!

«…Καιρός του σπείρειν, καιρός του θερίζειν.
Πάλι τα ίδια και τα ίδια, θα μου πεις, φίλε…»

Τα ίδια και τα ίδια θα συνεχίζουμε να σου λέμε φίλη και φίλε, τα αυτονόητα, όπως αδιάκοπα και σταθερά τα λέμε ως Δημιουργία Ξανά! εδώ και οκτώ χρόνια, από το 2012, ξανά και ξανά και ξανά! 

Μέχρι να ακουστούν σε όλους, ώστε να γίνουν αντιληπτά και να εφαρμοστούν. 

Γιατί είναι η μόνη εφαρμόσιμη προσέγγιση για να βγει η πατρίδα μας και η οικονομία από το ατέρμονο σπιράλ θανάτου, όπου βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι.

Κι αν δεν τα εφαρμόσουμε εμείς, αλλά μας αντιγράψει κάποιος άλλος, θα είναι χαρά μας! Θα έχουμε πετύχει το στόχο μας, έστω και έμμεσα. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και ούτε επιθυμούμε να γίνουμε. 

Ξέρουμε να εντοπίζουμε και να λύνουμε προβλήματα. 

Για αυτόν το λόγο είμαστε εδώ. 

Για να εφαρμόσουμε γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις.

Όσα λέμε, δεν είναι καινοτόμα ή πρωτάκουστα.

Δεν θέλουμε να κάνουμε πειραματισμούς. 

Λέμε απλά, ότι πρέπει να υιοθετήσουμε όλα όσα εφαρμόστηκαν με επιτυχία από άλλα κράτη, που πολύ γρήγορα ορθοπόδησαν. 

Από εκεί που κάποτε αυτοί έβλεπαν την Ελλάδα με τα κιάλια, τώρα τους κοιτάμε εμείς, ζηλεύοντάς τους.

Να εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε να ξεμπλοκάρουμε τις δυσλειτουργίες που μας αιχμαλωτίζουν ως δέσμιους και συγκρατούν την δημιουργικότητά μας και τα ταλέντα μας.

Να ελευθερώσουμε την οικονομία μας και η Ελλάδα να εκτιναχθεί ως πύραυλος ανάπτυξης.

Να κάνουμε οικονομική επανάσταση, αντικαθιστώντας τις χιλιάδες αποφάσεις, εγκυκλίους και αντιφατικές διατάξεις του Φορολογικού κώδικα, που ούτε οι ίδιοι οι εφοριακοί δεν προλαβαίνουν να αφομοιώσουν με το ρυθμό που παράγονται, με ένα νέο και απλό σύστημα, που θα πατάξει άμεσα τη φοροδιαφυγή.

Ενιαίος γραμμικός φόρος (flat tax) 12% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Όλες οι δαπάνες εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Γενικό ΦΠΑ 15% και 9% για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Φορολογία μόνο στο εισόδημα, όχι σε περιουσιακά στοιχεία.

Τη Λερναία Ύδρα της φοροδιαφυγής δεν μπορείς να τη σκοτώσεις.

Μπορείς όμως να την αδρανοποιήσεις καθιστώντας την ασύμφορη.

Για να δώσουμε κίνητρα και θάρρος σε όποιον επιθυμεί να στήσει τη δική του επιχείρηση και να την αναπτύξει περαιτέρω, προσλαμβάνοντας όσους μπορούν να συμβάλλουν με την εργασία τους και να πληρώνονται ικανοποιητικά για αυτό.

Για να μπορείς να είσαι παραγωγικός και αποδοτικός, θα πρέπει να έχεις ένα περιβάλλον που να ευνοεί την ανάπτυξη, το επιχειρείν, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι ένα εχθρικό περιβάλλον που θα τη φρενάρει.

Αγαπητοί πολίτες του Νομού Λάρισας,

Είμαι ο Γιώργος Κολτσίδας, Γεωπόνος – Ελεύθερος Επαγγελματίας, γεννήθηκα, μεγάλωσα και διαμένω στην πόλη της Λάρισας, είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, για τα οποία οραματίζομαι να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε μία ευπρεπή, εκσυγχρονισμένη και διαρκώς αναπτυσσόμενη χώρα, που θα διέπεται από Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη και Ασφάλεια και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να φτιάξουμε την Ελλάδα μας όμορφη ξανά!

Μια Ελλάδα όπου θα αναδείξουμε την Πολιτική, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι! 

Όχι για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές!

Για να παραμείνουμε στην Ελλάδα από επιλογή και να μη χρειαστεί να την εγκαταλείψουμε από ανάγκη!

Για να καλλιεργήσουμε το έδαφος, ώστε να επιστρέψουν και όλοι όσοι συμπολίτες μας έφυγαν σε άλλες χώρες, σε άλλες ηπείρους.

Φίλοι, αδέρφια, συγγενείς, γείτονες…!

Ως Έλληνες είμαστε λίγοι, για να είμαστε σκόρπιοι!

Ενωμένοι μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί!

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Μ. Κολτσίδας

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας 

“δημιουργία, ξανά! – Θάνος Τζήμερος”