Περιοδεία Γιώργου Αδαμούλη σε χωριά του Τυρνάβου

Την Πέμπτη ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ Γιώργος Αδαμούλης  περιόδευσε στα χωριά του Τυρνάβου Αγία Σοφία, Δαμάσι, Δέντρα, Πλατανούλια και συναντήθηκε με πολίτες, αγρότες και επαγγελματίες. Στις συναντήσεις αυτές έγινε μία προσπάθεια να κωδικοποιηθούν  προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων.

Ο κ. Αδαμούλης  τόνισε σε όλους ότι ήρθε η ώρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού τομέα με νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, καθώς το παλιό απαξιώθηκε. Ο στόχος είναι η Ελλάδα να εξάγει προϊόντα ποιότητας στις διεθνείς αγορές. Ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στις απαιτήσεις των καιρών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει άμεσα να αλλαχθεί  και επικαιροποιήθει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ώστε να αποζημιώνονται οι αγρότες για καταστροφές με βάση το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο.

Επιπλέον, χρειάζονται συνέργειες για να πολλαπλασιαστούν οι καλές πρακτικές. Μάλιστα, σημείωσε, ότι τέτοιες καλές πρακτικές υπάρχουν πολλές και στη περιοχή του Τυρνάβου. Υπογράμμισε την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι στόχοι και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, τονίζοντας ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αλλαγή κατεύθυνσης απαιτεί τις συνέργειες όλων μας.

Ο κ. Αδαμούλης έκλεισε την περιοδεία με την κεντρική του ομιλία  στον Τύρναβο.