Στο ΚΕΘΕΑ κλιμάκιο του ΚΚΕ «Κριτήριο ψήφου η καθαρή θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Γιώργο Λαμπρούλη και Πέτρο Κρίκη συναντήθηκε την Τρίτη 25 Ιούνη με τον κ. Σωτήρη Μπουντή, Υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Στη συζήτηση οι υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ άλλων, σημείωσαν ότι η 26 Ιούνη Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών βρήκε το λαό και τη νεολαία μπροστά σε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ναζιστική Χρυσή Αυγή κ.λπ.) μεθοδεύει νομοθετικά και ιδεολογικά τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την αθώωση της χρήσης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ναζιστική Χρυσή Αυγή, όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει με την ψήφο τους στη Βουλή να ιδρυθούν χώροι “υγιούς” χρήσης ναρκωτικών, για να μη χαλάνε οι εξαρτημένοι τη μόστρα των πόλεων. Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγωνίζονται μεταξύ τους στον κανιβαλισμό, με τη ΝΔ να προτείνει το ίδιο το κράτος να χορηγεί την ηρωίνη μέσα στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης! Να παραδοθούν δομές πρόληψης και απεξάρτησης σε ΜΚΟ και ιδιώτες που θα θησαυρίζουν πατώντας στον πόνο και τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών. Να υπολειτουργούν τα θεραπευτικά προγράμματα με εργαζόμενους ανακυκλώσιμους, για όσο χρόνο ισχύει η χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ, υπονομεύοντας στην πράξη τη διαδικασία της απεξάρτησης.

Είναι τα ίδια κόμματα που είτε από κυβερνητικές θέσεις είτε ως αντιπολίτευση ενίσχυσαν με τις πολιτικές τους τη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή περιπλάνηση, την εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης ανάγκης για την υπεράσπιση του καπιταλιστικού κέρδους. Όλες, δηλαδή, τις αιτίες που σπρώχνουν τους νέους στη χρήση ουσιών και ταυτόχρονα μειώνουν το κίνητρο των εξαρτημένων για θεραπεία!

Πρόσθεσαν ότι απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική, που θέλει κυρίως τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης, το ΚΚΕ παλεύει για να είναι ο άνθρωπος πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής, με καθαρή συνείδηση. Για να μπορεί να αγωνίζεται και να δημιουργεί με βάση τις δικές του ανάγκες και όχι να αποσύρεται στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.

Το ΚΚΕ διεκδικεί τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης, δημόσιου και δωρεάν, ενίσχυση των “στεγνών” θεραπευτικών προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης και προτάσσει διεκδικήσεις για μια αντιναρκωτική πολιτική που έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη μείωση της ζήτησης, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Πρωτογενής Πρόληψη.

Επίσης τόνισαν ότι ο λαός και η νεολαία πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στην αθώωση της κάνναβης, στη νομιμοποίηση της χρήσης μέσα από τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.

Η στάση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά να αποτελέσει κριτήριο ψήφου μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.