Πανελλαδικές 2019: την Παρασκευή αναρτώνται οι βαθμολογίες

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων που αναμένουν τις βαθμολογίες τους για να δουν εάν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ανάρτηση των βαθμολογιών «κλείδωσε» για την Παρασκευή 28 Ιουνίου, καθώς το υπουργείο Παιδείας απέστειλε ήδη εγκύκλιο με οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει η διακίνηση των δεμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Πηγή: ant1news.gr