Οδυσσέας Νικολόπουλος – Υποψήφιος Βουλευτής με το κίνημα Μέρα25 στο Ν.Λάρισας

Πως αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε στην πολιτική;

Ανέκαθεν ήμουν πολιτικοποιημένος και ενημερωμένος για ότι συνέβαινε γύρω μου χωρίς ωστόσο οι απόψεις μου και τα πιστεύω να έχουν βρει τη θέση τους σε κάποιο κομματικό φορέα. Επιπλέον θεωρώ πως και εγώ με το τρόπο ασκώ κάποιου είδους πολιτική μέσα από τη διαπαιδαγώγηση των τριών παιδιών μου και την 15ετή εργασία μου σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που κάτι συμβαίνει μέσα σου και αποφασίζεις ότι πρέπει να δραστηριοποιηθείς ενεργά και να συμμετέχεις στα πράγματα, προκειμένου να κατανοήσεις και εν συνεχεία να δώσεις λύσεις στο πρόβλημα της οικονομική στασιμότητας που χαρακτηρίζει τη χώρα μας και κατ’ επέκταση τις ζωές μας τα τελευταία χρόνια.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συμπορευθείτε με το ΜέΡΑ25 του Κυρίου Βαρουφάκη;

Ο λόγος που αποφάσισα να συμπορευθώ με το κίνημα του ΜέΡΑ25 ήταν ο μεστός λόγος του Κυρίου Βαρουφάκη και οι άρτιες από οικονομοτεχνικής πλευράς λύσεις που προτείνει προκειμένου η χώρα να βρεί ξανά τον δρόμο της ελπίδας και της ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο κίνημα μέσα από ένα καλά δουλεμένο πρόγραμμα 7 οικονομικών τομών όπως ή αναδιάρθρωση του χρέους, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και ο σεβασμός στη μισθωτή εργασία, υπόσχεται την επιστροφή της προοπτικής και της αξιοπρέπειας που τόσο πολύ έχει λείψει από τη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Ένας ακόμη λόγος συμπόρευσης με το εν λόγο κίνημα αποτέλεσε το γεγονός ότι το ΜέΕΡΑ25 παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη, μιας Ευρώπης όμως δημοκρατικής που δεν θα αποτελεί παροικία χρέους για τους πολίτες της με μνημόνια που όλο τελειώνουν ‘’μονιμοποιούμενα’’. Τέλος οι θέσεις του κόμματος όσον αφορά τη πράσινη μετάβαση, τη σταδιακή απεξάρτηση από τον άνθρακα και την εν γένει στάση του απέναντι στη κλιματική αλλαγή που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη είναι θέσεις οι οποίες με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Τι θα κάνετε αν εκλεγείτε βουλευτής;

Αρχικώς θα ήθελα να εμβαθύνω όσο γίνεται περισσότερο στο όποιο χαρτοφυλάκιο μου ανατεθεί, προκειμένου να κατανοήσω τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες των επιμέρους θεμάτων με γνώμονα πρωτίστως το συμφέρον των ανθρώπων και της κοινωνίας. Ένα χαρτοφυλάκιο που θα αφορά θέματα ενέργειας θεωρώ πως θα μου έδινε τη δυνατότητα να ξεκινήσω από μία άλλη αφετηρία δεδομένου ότι αυτό είναι και το αντικείμενο των εταιριών στις οποίες εργάζομαι τα τελευταία σχεδόν 12 χρόνια. Επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση θα ήθελα να δώσω και σε θέματα που αφορούν το Νομό μας και σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τις εναλλακτικές καλλιέργειες καθώς και στην αποκατάσταση των όποιων αδικιών έχουν λάβει χώρα τα χρόνια της κρίσης.

Βιογραφικό

Ο Οδυσσέας Νικολόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1979. Το 2004 αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, ξεκίνησε την εργασία του ως μηχανικός παραγωγής στη Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος στην οποία παρέμεινε για 2 έτη. Εν συνεχεία, μεταπήδησε στην Αθήνα όπου εργάστηκε για 7 έτη ως σύμβουλος πωλήσεων εξοπλισμού για έργα ΑΠΕ ενώ τα τελευταία σχεδόν 6 χρόνια εργάζεται στην Εταιρία Προμήθειας Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (Zenith). Είναι παντρεμένος με την Ηρώ Γεωργακάκη (Συμβολαιογράφος Λάρισας) με την οποία έχουνε αποκτήσει τρία παιδιά την Μυρτώ 8 ετών, την Μελίνα 5 ετών και το Φοίβο 1,5 έτους. Ο Οδυσσέας Νικολόπουλος κατέρχεται στις Βουλευτικές Εκλογες της 7ηςΙουλίου ως υποψήφιος με το συνδυασμό ΜεΡΑ25 του Γ.Βαρουφάκη.