Μάξιμος: “Δυνατότητα στα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα παντού!”

«Οι αήθεις επιθέσεις Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο μας υπενθύμισαν πόσα ακόμη πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε αρνητικά στερεότυπα σε βάρος των ατόμων με αναπηρία». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Πανθεσσαλικού Συλλόγου ΑμεΑ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός που ενημερώθηκε για τα προβλήματα μίλησε για την προώθηση πολιτικών που θα δώσουν τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Όπως χαρακτηριστικά είπε «τα ΑμεΑ δεν χρειάζονται την συμπάθειά μας, αλλά το δικαίωμα για αξιοπρέπεια με ίσες ευκαιρίες παντού. Πλέον χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα προσβασιμότητας -ακόμη και σε εμβληματικά δημόσια κτήρια. Η ΝΔ θα προχωρήσει στη θέσπιση Εθνικού Συντονιστή για τα ΑμεΑ που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα συντονίζει οριζόντια όλες τις πολιτικές για τους αναπήρους. Γιατί, δυστυχώς, σχεδιάζονται μέτρα που πολλές φορές μένουν στα χαρτιά».

Τον κ. Χαρακόπουλο ενημέρωσαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Πάικος, ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου ΑμεΑ κ. Αθανάσιος Πατσιούρας, ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Πάτσιος, η αντιπρόεδρος κ. Θεοδώρα Φλέγκα, ο γραμματέας κ. Ευθύμιος Καλαιτζίδης και η ταμίας κ. Κωνσταντία Πέτρου.