Αθηνά Σιαφαρίκα: Να μην εγκαταλείψουν τη γη οι νέοι άνθρωποι

Να μείνουν στον πρωτογενή τομέα και να μην εγκαταλείψουν τη γη είναι το μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Αθηνάς Σιαφαρίκα προς τους νέους ανθρώπους των αγροτικών περιοχών. “Στον πυρήνα κάθε στρατηγικής ανάπτυξης βρίσκονται πρωτίστως πολιτικές ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του αγροτικού τομέα”, σημειώνει η κ.Σιαφαρίκα με αφορμή την επίσκεψή της σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ -έναν τόπο, όπως η ίδια τονίζει, με σημαντικό ιστορικό φορτίο για τον αγροτικό κόσμο.

Η υποψήφια βουλευτής Λάρισας επισκέφθηκε τις περιοχές σε Μ.Μοναστήρι, Σωτήριο, Αρμένιο, Κιλελέρ, Νέο Περιβόλι, Μέλισσα και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να μιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες που απασχολούνται κυρίως στον αγροτικό τομέα, αλλά και δευτερευόντως στους τομείς μεταποίησης και εμπορίας, κυρίως αγροτικών προϊόντων.

“Προέρχομαι από μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, πολλοί συμμαθητές μου επέλεξαν να γίνουν νέοι αγρότες, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο νομός Λάρισας έχει όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις για να παράγει ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σήμερα, υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και ειδίκευσης σε ένα ευρύτατο φάσμα λειτουργιών που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση μονάδων, είτε πρόκειται για καλλιέργεια γης είτε για κτηνοτροφικές μονάδες. Αυτό που πραγματικά λείπει είναι ένας κεντρικός, ορθολογικός σχεδιασμός, με μείωση των φορολογικών δεικτών και ασφαλιστικών εισφορών, ώστε οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στον τόπο μας και να ασχοληθούν με τη γη. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους πυλώνες του νέου αναπτυξιακού προτύπου για τη χώρα που σχεδιάζει και είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία. Είναι προσωπική μου δέσμευση οι αγρότες μας να αποκτήσουν τη δική τους, διεκδικητική και συνάμα τεκμηριωμένη φωνή, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων”, υπογραμμίζει η κ.Σιαφαρίκα.