Καραμανλής: Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου μίλησε σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, δέκα χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία.

«Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές, ανέφερε ο κ. Καραμανλής. «Το καλοκαίρι του 2015 ήταν η Νέα Δημοκρατία που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», σημείωσε. «Και το έκανε σε βάρος του κομματικού της συμφέροντος», τόνισε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καραμανλής είπε πως «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΝΔ ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Το οποίο το πετύχαμε με πολύ κόστος. Παραταξιακό και προσωπικό. Επρεπε να πετύχουμε και να απαιτήσουμε πολλά περισσότερα».

Για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες για όλους, πρωτίστως για τους νέους.  Πάνω από όλα η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

Τέλος ο Κώστας Καραμανλής είπε: «Σας καλώ όλους και όλους σε αυτό το προσκλητήριο. Σας καλώ να βρεθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα για τη ζωή μας για τα παιδιά μας. Καλό αγώνα σε όλους».

Πηγή: ant1news.gr