Αθηνά Σιαφαρίκα: Το κράτος να φανεί αντάξιο της αυτοθυσίας των πυροσβεστών

«Σας ευχαριστώ, ως πολίτης, για την αυτοθυσία με την οποία επιτελείτε κάθε μέρα το λειτούργημά σας, ιδίως κάτω από τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλείστε να ανταποκριθείτε στο έργο σας. Το ενδιαφέρον μου για τα αιτήματα και τις προσδοκίες σας από την πολιτική ηγεσία είναι γνήσιο, διότι, ως νέος άνθρωπος και υποψήφιος βουλευτής θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, για όλους. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι η ψύχραιμη, δυναμική και τεκμηριωμένη φωνή για τα δίκαια αιτήματά σας, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων», τόνισε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Αθηνά Σιαφαρίκα.

Η Τυρναβίτισσα δικηγόρος πραγματοποίησε επίσκεψη στη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Λάρισας και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους πυροσβέστες της Λάρισας, τους ανθρώπους που, ειδικά αυτή την περίοδο, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό (αριθμό πυροσβεστών), αλλά και σε ατομικό εξοπλισμό, παλαιότητα στόλου οχημάτων, το ίδιο σημαντικές ελλείψεις στην κτιριακή υποδομή και στη δυνατότητα συντήρησής της είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, σύμφωνα με τους λειτουργούς της. Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, το κύριο αίτημά τους είναι να αναβαθμιστεί η Υπηρεσία της Λάρισας σε Σταθμό Α’ τάξης, από Β΄τάξης που είναι σήμερα, με περισσότερο προσωπικό, καθώς ο αριθμός των πυροσβεστών, ιδίως στις βάρδιες, είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης και την περιοχή ευθύνης που καλύπτεται.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες ζητούν από τους πολίτες και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να εφαρμόζουν τη νομοθεσία, αναφορικά με τα χωράφια και τον καθαρισμό των οικοπέδων -θέλουμε φραγμό στις ανεξέλεγκτες καύσεις σιτοκαλαμιών (στα χωράφια), αλλά και να φροντίζουν οι αρμόδιοι να μην υπάρχουν οικόπεδα, εντός πόλης, γεμάτα χόρτα, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής της ΝΔ την Πολιτική Προστασία, τόσο σε επίπεδο επιτελικού σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η ΝΔ είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, με συγκροτημένο σχέδιο, πρόγραμμα και πολιτική βούληση, ώστε επιτέλους το κράτος να φανεί αντάξιο της αυτοθυσίας σας», τόνισε η υποψήφια βουλευτής.

Η κ.Σιαφαρίκα συναντήθηκε και με τον διοικητή Πόλεως, κ.Ζήση Μπρούζα, πύραρχο και τον διοικητή 1ου Π.Σ. Λάρισας, κ.Νίκο Μητσογιάννη, αντιπύραρχο.