Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Ελευθερία: Δύναμή μου είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες!

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ “Ε” ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ

«Η ελπίδα ότι σύντομα θα γίνει μια νέα αρχή, ότι οι προσδοκίες των ανθρώπων που σε στηρίζουν μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά, σου δίνει δύναμη.

Θεωρώ ότι δύναμή μου είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρεται στη διαχρονική σχέση που έχει αναπτύξει με τους πολίτες του νομού, ενώ για τον πρόεδρο της ΝΔ προσθέτει πως «με τον Κυριάκο δεν είμαστε απλά συνομήλικοι, αλλά και της ίδιας «κλάσης». Μαζί διαβήκαμε πρώτη φορά το κατώφλι της Βουλής, το 2004». Ακόμη μιλά για τη συμμετοχή του στις σκιώδεις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για τη θητεία του στο ΥΠΑΑΤ στην κυβέρνηση Σαμαρά, ως αναπληρωτής υπουργός.

 Έχετε μια μακρά πείρα από τη συμμετοχή σας σε εκλογές κ. Χαρακόπουλε. Αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα;

– Πιστέψτε με, κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι πάντοτε εξουθενωτική και ταυτόχρονα συναρπαστική. Για ένα μήνα δεν υπάρχει προσωπική ζωή, ακόμη και ο ύπνος είναι ελάχιστος. Ωστόσο, αυτή η καθημερινή ειλικρινής επαφή με τους πολίτες, οι επισκέψεις στα χωριά, στα χωράφια, σε κάθε χώρο εργασίας και δημιουργίας, γεμίζει τις μπαταρίες σου. Η ελπίδα ότι σύντομα θα γίνει μια νέα αρχή, ότι οι προσδοκίες των ανθρώπων που σε στηρίζουν μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά, σου δίνει δύναμη.

 Είστε, ωστόσο, ένας νέος ηλικιακά πολιτικός, αλλά και παλιός, αν κρίνουμε από τότε που πρωτοεκλεγήκατε βουλευτής…

– Οι Λαρισαίοι μου έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπήσω στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά το 2004. Έκτοτε, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, αναδεικνύοντάς με πρώτο βουλευτή όλων των κομμάτων στη Θεσσαλία. Τους ευχαριστώ για τη στήριξή τους, ακόμη και σε χρόνους πολιτικά δίσεκτους για το κόμμα μου. Την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, την εκλαμβάνω ως μεγάλη ευθύνη απέναντί τους και δέσμευση να υπηρετώ τις κοινές μας αξίες. Όσο για την ηλικία, όπως τραγούδησε κι ο μέγας Ζαμπέτας «ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής…».

 Νομίζω ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ίδια ηλικία με εσάς…

– Με τον Κυριάκο δεν είμαστε απλά συνομήλικοι, αλλά και της ίδιας «κλάσης». Μαζί διαβήκαμε πρώτη φορά το κατώφλι της Βουλής, στη μεγάλη νίκη του Κώστα Καραμανλή, το 2004. Φαίνεται ότι θα είναι η γενιά μας, που θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη για την ανασυγκρότηση της χώρας. Έχουμε και την πείρα και την όρεξη για να πετύχουμε.

 Τι πιστεύετε ότι εκτιμούν σε εσάς οι πολίτες και σας τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια;

– Θεωρώ ότι δύναμή μου είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει. Πάντοτε, ήμουν δίπλα στους ανθρώπους του τόπου μου, στις πόλεις και στα χωριά, στα δύσκολα και στα εύκολα, με συναίσθηση της ευθύνης για τον ρόλο μου, και σταθερή προσήλωση στις αρχές και αξίες που μοιράζομαι με όσους με τιμούν με τη φιλία και τη στήριξή τους. Δεν υποκρίθηκα ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Όσοι το κάνουν, μπορεί να έχουν στην αρχή κάποιες επιτυχίες, αλλά ο χρόνος αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια!

 Συμμετείχατε στις «σκιώδεις κυβερνήσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποιο υπουργείο πιστεύετε ότι σας ταιριάζει καλύτερα;

– Πράγματι, ο πρόεδρος του κόμματος με τίμησε, αναθέτοντάς μου την ευθύνη σε κομβικούς τομείς, αρχικά ως τομεάρχη Παιδείας και στη συνέχεια ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη. Εργάστηκα για τα θέματα της εκπαίδευσης, όπου, πραγματικά είμαι ευγνώμων στους συνεργάτες μου γιατί ετοιμάσαμε τον κορμό του κυβερνητικού μας προγράμματος. Αλλά, και στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη, ήμασταν συνεχώς σε ετοιμότητα απέναντι σε μια κυβέρνηση που άφησε ανεξέλεγκτη την ανομία και την εγκληματικότητα. Όσον αφορά στο υπουργικό συμβούλιο, αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Άλλωστε, στις μέρες μας κάθε υπουργική καρέκλα είναι… ηλεκτρική.

* Θέση ευθύνης είχατε, όμως, και στην κυβέρνηση Σαμαρά, που, ωστόσο, είχε δραματική κατάληξη…

– Ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στάθηκα δίπλα στον αγροτικό κόσμο. Οι πόρτες του υπουργείου ήταν πάντα ανοικτές σε όλους τους φορείς των αγροτών. Βεβαίως, όταν προσπάθησαν να επιβάλουν ως φετφά την εντολή του ΟΟΣΑ για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, για εμένα δεν υπήρχε δίλημμα: καρέκλα ή υπεράσπιση των δικαίων των παραγωγών. Δεν θα πρόδιδα ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Προτίμησα να παραιτηθώ, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου. Όποιος αγοράζει γάλα ξέρει ποιος είχε δίκιο, γιατί η τιμή στο ράφι δεν έπεσε…

 Και μια προσωπική ερώτηση. Η γυναίκα και τα παιδιά σας τι λένε για την ενασχόλησή σας με την πολιτική;

– Με στηρίζουν αν και θα ήθελαν να με βλέπουν περισσότερο μαζί τους. Όμως, κατανοούν τις απαιτήσεις της ζωής ενός πολιτικού. Ελπίζω, στις εκλογές να με ψηφίσει και ο μεγάλος μου γιος, που ως 17άρης έχει δικαίωμα ψήφου!

Γ. Ρούστας