Κέλλας: «Ριζική αλλαγή στη διαχείριση του μεταναστευτικού»

Σε Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα, Μάνδρα, Ραχούλα και Τερψιθέα περιόδευσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής για τη μετανάστευση και τη δημόσια ασφάλεια, τονίζοντας:

«Γνωρίζω, πολύ καλά, ότι έχετε ταλαιπωρηθεί από την ανεύθυνη πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επί 5 χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα, για να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση, παρά μόνον κρύφτηκαν πίσω από τα συνθήματα περί ξενοφοβίας, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς το εξωτερικό και δίνοντας την εντύπωση ότι η χώρα είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Όλα αυτά θα τελειώσουν πολύ σύντομα. Να είστε βέβαιοι!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει ότι “τα σύνορα της Πατρίδας δεν είναι διαγραμμίσεις στον χάρτη, αλλά θα φυλάσσονται και θα προστατεύονται με σύγχρονα τεχνικά μέσα και σε συντονισμό με την ΕΕ”, ενώ θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλη την επικράτεια.

Περαιτέρω, θα κάνουμε αυτό, για το οποίο έχουμε εγκαλέσει, αμέτρητες φορές, την απερχόμενη Κυβέρνηση. Θα διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό από το προσφυγικό φαινόμενο, επισπεύδοντας τις διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου σε α΄ και β΄ βαθμό εντός έξι εβδομάδων. Στην Ελλάδα θα μένουν όσοι εμπίπτουν, αποδεδειγμένα, στο καθεστώς του πρόσφυγα και θα τους χορηγείται άσυλο. Όσοι δεν αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες θα επιστρέφουν άμεσα στην Τουρκία και τις πατρίδες τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμά μας προβλέπει τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων, προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα τη διαμονή των αναγνωρισμένων προσφύγων στην Ελλάδα, έως ότου καταστεί εφικτή η επιστροφή στις χώρες τους, βάζοντας τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση της ανασφάλειας, της έλλειψης συνθηκών υγιεινής και του χάους, που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες ΜΚΟ. Για τον λόγο αυτό, έχουμε προβλέψει την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων.

Τέλος, θέλω να γνωρίζετε ότι θα αλλάξουμε ριζικά και την πολιτική για τη δημόσια τάξη. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου και τον νόμο για το άσυλο, ενώ θα επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ). Θα ενισχύσουμε την Αστυνομία, ώστε να είναι παντού παρούσα, 24 ώρες το 24ωρο, αντιμετωπίζοντας την ανομία και την εγκληματικότητα και εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την επικράτεια».