Καλοκαιρινός ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με αστάθεια το απόγευμα και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ . Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά έως 37 βαθμούς (σημ: στην Θράκη, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 37 βαθμών Κελσίου, τοπικά στη Θεσσαλία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με ένταση 3 με 4 και στο Ιόνιο με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.