Φωτιά στο Λαγονήσι

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στο Λαγονήσι και στα Καλύβια Θορικού, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Προς το παρόν οι φλόγες “΄τρωνε” χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην απο αέρος προσπάθεια πυρόσβεσης έχουν ριχτεί 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Οι φλόγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από διάσπαρτες κατοικίες, όμως για την ώρα δεν απειλούνται σπίτια, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o δήμαρχος Σαρωνικού διέταξε την εκκένωση 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους.

Για προληπτικούς λόγους η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος έβαλε φωτιά για να κάψει χόρτα, αλλά γρήγορα η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Ο άνδρας έχει υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε απο αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή κυκλοφορίας σε σημεία των κεντρικών δρόμων της περιοχής, όπως οι Λεωφόροι Αναβύσσου και Καλυβίων και στον κυκλικό κόμβο Λ. Αναβύσσου – Λ. Κερατέας.

Φωτογραφίες:  Facebook/FORUM ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Πηγή: ant1news.gr