Ο καιρός το τριήμερο…

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός την Παρασκευή. Πρόσκαιρες μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ (σημ: το πρωί θα είναι βοριάδες, έως 4 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά τοπικά έως 35 βαθμούς (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 35-36 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της Κρήτης. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν, κατά τόπους, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο
Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, κατά τόπους, τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι ασθενείς, που το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.