«Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τις ψήφους του Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα»

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Η συζήτηση αφορούσε την πολιτική επικαιρότητα και τα εθνικά θέματα.

«Έχουμε καταγραφεί ως τρίτη δύναμη που είναι μια επιτυχία. Θα είμαστε τρίτη δύναμη. Αυτός ήταν ο στόχος από καιρό, από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής. Ο επόμενος στόχος είναι αυτός που σας είπα και επιμένω: αύξηση των ανθρώπων που θα ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυξομειώσεις σημαντικές, ακόμα και στην ίδια τη συμμετοχή των εκλογών, ακόμα και με τις ίδιες ψήφους, μπορούν να σε ανεβάσουν ή να σε κατεβάσουν. Για μένα το στοίχημα είναι να πάρουμε όχι 8% στη Λάρισα από το 7,5% αλλά 15.000 ψήφους από τις 12.000. Αυτό που επιθυμούμε είναι να πείσουμε καινούριους ανθρώπους να έρθουν να ψηφίσουν και να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής» ανέφερε για το εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής.

Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας είπε «Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για αυτοδύναμη και ανεξάρτητη πορεία. Και είμαστε οι μόνοι που το κάναμε. Από εκεί και πέρα, αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη, θα κάνουμε ό, τι κάναμε και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις μεγάλες ενστάσεις που είχαμε, ψηφίσαμε αυτά που κρίναμε ότι ήταν υπέρ του ελληνικού λαού και υπέρ της προόδου και αυτό θα συνεχίσουμε. Προσπαθώντας να επιτύχουμε συνθήκες εθνικής ομοψυχίας. Δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να συγκυβερνήσουμε για να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ίσα ίσα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες και προσέγγιση στην πολιτική. Είναι πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο του τι θα κάνει ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η πολιτική αποδοκιμάστηκε. Καθένας από εμάς έχει ένα συγκεκριμένο ιστορικό και θεσμικό καθήκον απέναντι στη χώρα. Τι θα κάνει λοιπόν ως δεύτερος; Πως θα συμπεριφερθεί; Θα συνεχίσει το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», για να θυμίσω το σύνθημα των προηγούμενων εκλογών ή θα συζητήσει με όλους και κυρίως με την προοδευτική παράταξη με όρους όχι πλέον κυριαρχίας αλλά συναίνεσης πραγματικής και συνεννόησης. Κατά τα άλλα, έχουμε πει επίσης επανειλημμένα ότι σε ό, τι αφορά συντηρητικές πολιτικές ιστορικό μας καθήκον είναι να σταθούμε ως ανάχωμα για να προστατεύσουμε το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού».

Τέλος, σε σχέση με τα εθνικά θέματα ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε «Όλοι ανησυχούμε και όλοι παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις. Βλέπετε και με τα χθεσινά στο Ιράν πόσο εύκολο είναι να ανατραπούν οι ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα ήταν ευχής έργον να αφήσουμε τη χρήση μεγάλων εθνικών θεμάτων για εσωτερική κατανάλωση. Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή –στροφή αν θέλετε του ΣΥΡΙΖΑ- θα ήταν να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως θεωρεί αυτονόητο ο ελληνικός λαός. Και να επιδιώξει συναινέσεις. Νομίζω είναι πολύ εύκολο κιόλας, γιατί στο συγκεκριμένο θέμα –στα ελληνοτουρκικά και το πρόβλημα της Κύπρου- η αρραγής ενότητα του πολιτικού κόσμου είναι δεδομένη από την εποχή του 74’. Η απαίτηση από όλους και από την ΕΕ για κυρώσεις «κάνει δουλειά». Δημιούργησε ένα αποτέλεσμα χειροπιαστό ως αρχή. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε μια συνολική, εκπεφρασμένη από το Συμβούλιο των Αρχηγών εθνική γραμμή».