Ο Κώστας Τζανακούλης στα Φάρσαλα

Τις χαλαζόπληκτες περιοχές στο δήμο Φαρσάλων επισκέφτηκε ο Κώστας Τζανακούλης. Εκεί είχε την ευκαιρία να ακούσει τους συναδέλφους του ΕΛΓΑ αλλά και τους παραγωγούς που τα χωράφια τους επλήγησαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα. Σ’ εκείνο που συμφωνούν όλοι είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ το συντομότερο δυνατό.

Όσοι κάνουν ανακοινώσεις θα πρέπει να προσέχουν τι λένε και τι γράφουν. Πρέπει να λέγεται η αλήθεια στους παραγωγούς και όχι να γίνεται ανταγωνισμός ταξιμάτων και λαϊκισμού. Είμαστε είκοσι μέρες προ των εκλογών και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Αν ο υπάρχον κανονισμός δε δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα για τις καλλιέργειες που έπαθαν ολική καταστροφή τότε οι αρμόδιοι πρέπει να πουν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα για να ξέρουν οι παραγωγοί τι θα πρέπει να κάνουν.

Χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση η καλλιέργεια που έπαθε μικρότερη, μεγαλύτερη και ολική καταστροφή. Για κάποιες μέρες δε μπορούν καν να μπουν στα χωράφια οι παραγωγοί. Επειδή ο καιρός συνεχίζει να είναι άστατος η κατάσταση επιδεινώνεται.