Μαξιμος: “Η κοινωνία επιζητά μετρα για την ασφάλεια”

«Η ασφάλεια του πολίτη βρίσκεται στο τρίπτυχο, των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ μαζί με τη μείωση των φόρων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Η έξαρση της ανομίας που βιώνουμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες, δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε εκδήλωση με θέμα: «Το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη».

Στην ημερίδα παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους ο πρόεδρος των αποστράτων αστυνομικών κ. Θεόδωρος Χρυσόμαλλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ κ. Χρήστος Καλούσιος.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι «η έξαρση της εγκληματικότητας δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά έχει να κάνει με τις ιδεοληψίες, τις εμμονές των κυβερνώντων, με στερεότυπα άλλων εποχών. Στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι αξιοπιστία μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις ανακοινώσεις από τα χείλη του κ. Τσίπρα, δεν υπήρξε μία λέξη για την ασφάλεια του πολίτη, για τους αστυνομικούς, τους αξιωματικούς στα Σώματα Ασφαλείας, για τους απόστρατους!».

Μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «η έξαρση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα, ακόμα και στα χωριά όπου τα σπίτια έχουν γίνει φυλακές με κάγκελα στα παράθυρα, κλειδαριές ασφαλείας και συναγερμούς, δεν οφείλεται μόνο στις δυνατότητες που έχει το διεθνές έγκλημα και στην πίεση των μεταναστευτικών ροών, μέσω των οποίων έρχονται πολλά εγκληματικά στοιχεία στη χώρα. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών. Ο νόμος Γαβρόγλου επανέφερε το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια, κάτι που δεν παρατηρείται πουθενά σε όλο τον κόσμο. Ο νόμος Παρασκευόπουλου έβγαλε εκτός φυλακών κάθε είδους εγκληματία. Και το πιο εξωφρενικό, το οποίο ομολογούν ότι έγινε κατά απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κατάργηση της ομάδας Δέλτα, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μπαχαλάκηδων. Άλλωστε, δεν έκρυψαν ποτέ τις εκλεκτικές τους συγγένειες με το περιθώριο, με το χώρο των αντιεξουσιαστών. Στελέχη τους πήγαιναν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε εγκληματίες, σε δολοφόνους της 17 Νοέμβρη».

Δεσμεύσεις ΝΔ

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της ΝΔ για κατάργηση των νόμων Γαβρόγλου και Παρασκευόπουλου, την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες και σκληρούς ποινικούς, την παροχή αλεξίσφαιρων γιλέκων στους αστυνομικούς, την ανανέωση του στόλου με την προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών και την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.

Εκτενή αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό και την τοπική διάσταση του προβλήματος με τη δημιουργία και δεύτερου hot spot στο νομό της Λάρισας, καυτηριάζοντας την «τραγικά ανεύθυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «η ασφάλεια του πολίτη είναι ύψιστο αγαθό και όχι συντηρητική πολιτική! Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που θα πρέπει να αποκατασταθεί!».