Μαγική συναυλία της φημισμένης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρσαλα

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε, η φημισμένη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όπου εκατοντάδες Φαρσαλινοί βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή συναυλία, ένα μουσικό ταξίδι στο παρελθόν, με αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και στη μουσική της δεκαετίας του ‘60.

Οι συνδιοργανωτές (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, Δήμος Φαρσάλων και δίκτυο «Περραιβία») είχαν ζητήσει την προσφορά τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Φαρσάλων, αντί εισιτηρίου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, καλωσόρισε την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρσαλα. Κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για μια σπουδαία μπάντα, η οποία επισκέπτεται την πόλη μας, για δεύτερη φορά μετά από 37 χρόνια, σημειώνοντας ότι ανάλογη τιμητική εκδήλωση, είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το 1982, επί θητείας του αείμνηστου δημάρχου Φαρσάλων κ. Τάκη Μπούτη. Το αποτέλεσμα της συναυλίας της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, είναι μια συνεργασία με το Πρόεδρο του δικτύου «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπα και της τωρινής δημοτικής αρχής, πριν από λίγους μήνες. Στην συνέχεια καλωσόρισε τον διευθυντή Δημοσίων σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού κ. Αναστάσιο Μιχέλη που συνόδευε την μπάντα καθώς και τη νέα δημοτική αρχή και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας, είχε ο Κερκυραίος αρχιμουσικός Πλωτάρχης του ΠΝ κ. Γιώργος Τσιλιμπάρης και το αφιέρωμα περιλάμβανε τραγούδια όπως: «Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μες τα θερινά τα σινεμά νύχτες που περνούν που δε θα ξαναρθούν μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά…Τρελοκόριτσο (πρόσεξε καλά) μη ζητάς πολλά (τρελοκόριτσο) πόθους μη σκορπάς (τρελοκόριτσο) για θα βρεις μπελά….Κοντεύει έξι κι ας πούμε αυτή τη λέξη. Που ‘χει στα χείλη μπλέξει. Και δεν τολμάει να βγει. Ο ουρανός, ο μεγάλος ουρανός…Ποιος είν’ αυτός ο αψηλός, ποιος είν’ αυτός ο τύπος, Φίλος σου είναι ή γνωστός…Το χάλυ γκάλυ αρχίζει πάλι, εμπρός στην πίστα μικροί μεγάλοι και άλλα πολλά». Την συναυλία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και επισήμων.