Γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη εορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερα σημεία του κόσμου με καμπάνιες και προγράμματα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, προκειμένου να δώσουν το αίμα τους και να σώσουν ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Στα Φάρσαλα η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη γιορτάστηκε από τον αιμοδοτικό σύλλογο Φαρσάλων, την περασμένη Παρασκευή,  με αγιασμό και αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια στην πλατεία δημαρχείου.

Το Δ.Σ. του αιμοδοτικού συλλόγου μοίρασε έντυπο υλικό, για την εθελοντική αιμοδοσία και γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από κινητή μονάδα του Γ.Ν. Λάρισας. Επίσης  έλαβε ζωγραφιές από μαθητές δημοτικών αφιερωμένες στην ημέρα του εθελοντή αιμοδότη και οι ίδιοι τους δώρισαν καπέλα του Αιμοδοτικού Συλλόγου.

Το Δ.Σ. με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: “Χάρη στην αγάπη, το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση δεκάδων αιμοδοτών της επαρχίας μας, ο σύλλογος μας κατέχει την πρώτη θέση Πανελλαδικά. Οι δυνατότητες μας όμως είναι ακόμα μεγαλύτερες ας συστρατευθούμε όλοι μαζί να τις εκμεταλλευτούμε. Δίνοντας αίμα συμβάλλεις στη θεάρεστη κοινωνική προσφορά της αιμοδοσίας, δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου στο πλησίον σου μιμούμενος τον “Πρώτο Αιμοδότη” τον Χριστό μας”.