Ερντογάν: Μέσα στον Ιούλιο θα φτάσουν οι S-400

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου περιμένει να καταφθάσουν στην Τουρκία τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία. Το ζήτημα των S-400 έχει τακτοποιηθεί», φέρεται ότι δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Τατζικιστάν, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να έρχονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου», πρόσθεσε

Ο ασκών χρέη υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν δήλωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα, πως η Τουρκία θα βγει από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροπλάνου F-35, αν προχωρήσει στα σχέδιά της και παραλάβει τους S-400. Ο Ερντογάν δήλωσε πως θα συζητήσει το θέμα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής G20.

«Όταν κάποιος κατώτερος στην ιεραρχία λέει διάφορα πράγματα, τότε αμέσως ερχόμαστε σε επαφή με τον κ. Τραμπ και προσπαθούμε να λύσουμε ζητήματα με τηλεφωνική διπλωματία. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα θέματα δεν παίρνουν πολύ χρόνο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters