Μαρία Γαλλιού: Στο πλευρό του Έλληνα κτηνοτρόφου

Δυο πρότυπες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Ελασσόνας επισκέφτηκε η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Μαρία Γαλλιού, στην Ανάληψη και στην Ελασσόνα αντίστοιχα.

Η κα Γαλλιού, η οποία προέρχεται από κτηνοτροφική οικογένεια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό τομέα της χώρας, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κτηνοτρόφους, ενώ συνομιλώντας με τον έναν εκ των δυο ιδιοκτητών, έναν νέο άνθρωπο που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 25 χρόνια, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κίνητρα που τον ώθησαν σε μια τέτοια, επαγγελματική, απόφαση.

Μετά τη συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους η κα Γαλλιού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Προέρχομαι από μια οικογένεια κτηνοτρόφων. Κουβαλάω μέσα μου τα βιώματα της σκληρής δουλειάς, της καθημερινής προσπάθειας, του αγώνα που δίνουν νύχτα και μέρα επί 365 μέρες τον χρόνο οι κτηνοτρόφοι για να καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Κάθε επαφή μου μαζί τους νιώθω πως είναι ένα «αποτύπωμα» της δικής μου πορείας και σίγουρα είναι πρώτη προτεραιότητα μου να βρίσκομαι στο πλευρό τους.

Ο κτηνοτροφικός τομέας της χώρας μας θα έπρεπε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομικής της δραστηριότητας. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, από πλευράς κυβερνήσεων, η άδικη φορολόγηση των κτηνοτρόφων, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου και ελέγχου, όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις ζώων και γάλακτος είναι μόνο μερικά, από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα αυτός ο κλάδος παραγωγής.

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας να μπορεί να παράγει και να ζει με αξιοπρέπεια, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας καθώς και στο εμπορικό της ισοζύγιο.

Η μάχη της επόμενης μέρας, για μια Ελλάδα οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη, θα πρέπει να βρει τον Έλληνα κτηνοτρόφο σε πολύ καλύτερη μοίρα, από αυτή που είναι σήμερα. Αυτό αποτελεί και προσωπικό μου στόχο, στον αγώνα που δίνω.