Μυστήριο καλύπτει την τύχη του ακριβότερου πίνακα στον κόσμο

Τους τελευταίους μήνες πλανάται ένα μυστήριο γύρω από το που βρίσκεται το  ακριβότερος πίνακας στον κόσμο…

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πίνακας του Ντα Βίβτσι “Salvator Mundi” έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, συγκεντρώνοντας 450,3 εκατ. δολάρια, με αγοραστή τον διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Επισήμως, ο πίνακας αγοράστηκε για να ενταχθεί στη συλλογή του Λούβρου του Αμπού Ντάμπι, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται τελικά ο «Σωτήρας», ο διάσημος πίνακας διαστάσεων 65 επί 45 εκατ. που εικονίζει τον Ιησού Χριστό να βγαίνει από το σκοτάδι, ευλογώντας τον κόσμο με το δεξί χέρι ενώ κρατά μια διάφανη υφήλιο στο αριστερό.

Τώρα όμως, ένας ειδικός της αγοράς τέχνης πιστεύει ότι έλυσε το μυστήριο και ότι ανακάλυψε πού βρίσκεται ο “Salvator Mundi”.

Ο Κένι Σάχτερ, συλλέκτης και έμπορος με έδρα το Λονδίνο, διατύπωσε σε άρθρο του στον ιστότοπο Artnet.com, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην αγορά των έργων τέχνης, την υπόθεση ότι ο πίνακας είναι κρεμασμένος σε κάποιον τοίχο του πολυτελούς γιοτ του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν .

«Απ’ ό,τι φαίνεται, το έργο μεταφέρθηκε μαύρα μεσάνυχτα με το αεροπλάνο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κι εγκαταστάθηκε στο γιοτ του, το Serene», έγραψε, επικαλούμενος διάφορες πηγές, ανάμεσά τους δύο πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στην αγοραπωλησία.

Αφού «ο πίνακας βρέθηκε κομματάκια» — ήταν «χωρισμένος σε πέντε κομμάτια και χρειάστηκε να επανασυνδεθεί όταν αποκαταστάθηκε» — πόσο «κακό θα του κάνει μια πιτσιλιά θαλασσινό νερό;», πρόσθεσε με γερή δόση ειρωνείας ο συλλέκτης.

Πάντως, αξιωματούχοι στο Παρίσι, οι οποίοι επιθυμούν να περιλάβουν το έργο σε μια σημαντική έκθεση το φθινόπωρο, που θα σηματοδοτήσει τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Ντα Βίντσι, ελπίζουν ότι κάπου θα βρεθεί.

Πηγή: ant1news.gr