Μαρία Γαλλιού: Με 10 μέτρα στηρίζουμε στην πράξη τον Έλληνα γεωργό

Την ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης, μέσω του ολοκληρωμένου πλαισίου  πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο, τόνισε εμφατικά, η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, δικηγόρος Μαρία Γαλλιού, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων.

«Αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη να καταφέρουμε», τόνισε η κα Γαλλιού, αφού προηγουμένως άκουσε τις απόψεις των πολιτών που έσπευσαν να την ακούσουν, είναι να «αντιστρέψουμε την καταστροφική πορεία της ελληνικής περιφέρειας, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγροτικό τομέα της πατρίδας μας.

Η υποψήφια βουλευτής παρουσίασε τα δέκα βασικά μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία αποτελούν την βάση του ολοκληρωμένου προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής:

  1. Επανεξέταση τη φορολόγησης των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων.
  2. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.
  3. Μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
  4. Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων  και στην εμπορία των προϊόντων.
  5. Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.
  6. Αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα για μία δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες και στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τους αγρότες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις.
  7. Κατάργηση του φόρου στο κρασί που η κυβέρνηση παραπέμπει διαρκώς στο μέλλον, μάλλον λίγο πριν τις εκλογές.
  8. Θεσμική προστασία της παραγωγικής γης. Και πολιτικές  με φοροκίνητρα , φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση της από παραγωγούς.
  9. Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι
  10. Επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας   του ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.