Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τσίπρας για τις πρόωρες εκλογές (εικόνες)

Να μην υπάρξει παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, για να μην διαταραχθεί η ομαλή πορεία της οικονομίας, ζημιώνοντας την χώρα, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Το αίτημα του Πρωθυπουργού για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών έγινε δεκτό απο τον Προκόπη Παυλόπουλο, ανοίγοντας έτσι επίσημα την αυλαία της προεκλογικής περιόδου μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Αργότερα απόψε, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.
Σύμφωνα με τη διαδικασία αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και τις πρόωρες εκλογές, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θυροκολληθεί μέχρι αύριο στη Βουλή.

Πηγή: ant1news.gr