Ο καιρός της Δευτέρας

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για την Δευτέρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκηπροβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 31, τοπικά 33, βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.