Μάξιμος: «Τραγική διαχείριση του μεταναστευτικού…»

«Η χώρα, εδώ και 4,5 χρόνια, πλήρωσε πολύ ακριβά τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα του μεταναστευτικού. Το αποτέλεσμα της δικής της ανεύθυνης διαχείρισης ήταν η εμφάνιση hot spots σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες. Έτσι, μετά το hot spot στο Κουτσόχερο ετοιμάζεται δεύτερο κέντρο μεταναστών στον νομό μας, παρά τις εύλογες διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων, με τους οποίους έχουμε συνταχθεί από την πρώτη στιγμή». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τις επισκέψεις του σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας του Δήμου Λαρισαίων, και συγκεκριμένα στη Μάνδρα, στην Αμυγδαλέα, στο Κουτσόχερο, στο Λουτρό και στη Ραχούλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «το μεταναστευτικό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για όλη την Ευρώπη. Και βλέπουμε πως επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα. Για την Ελλάδα, όμως, που είναι ακριβώς στη συνοριακή γραμμή της Ευρώπης με την Ασία, η ορθή αντιμετώπιση του θέματος είναι ζήτημα επιβίωσης. Ως εκ τούτου, οι λογικές που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από την “πρώτη φορά αριστερά”, με αντιλήψεις του τύπου “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, οι “μετανάστες λιάζονται στην πλατεία Ομονοίας”,  και άλλα φαιδρά και απίστευτα, ζημίωσαν σοβαρότατα τη χώρα. Την ίδια ώρα υπάρχουν βαριές σκιές στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από ΜΚΟ, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική διάκριση σε πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο και παράτυπους μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, δεσμεύεται να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές, ακολουθώντας μια συνεκτική, ευρωπαϊκή και αποτελεσματική πολιτική για το μεταναστευτικό».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα: