Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Τιμ

Ο Ντομινίκ Τιμ θα είναι ο αντίπαλος του Ράφα Ναδάλ στον αυριανό τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ύστερα από έναν εντυπωσιακό αγώνα, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα (λόγω της βροχής),  Αυστριακός (Νο 4 στον κόσμο) απέκλεισε τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, νικώντας τον με 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 7-5.

Κατ΄ αυτό τον τρόπο ο τελικός του 2019 θα είναι επανάληψη του περυσινού, καθώς Ναδάλ και Τιμ αναμετρήθηκαν και το 2018 στο Παρίσι, με τον κυρίαρχο (11 τίτλοι) του γαλλικού Όπεν να φτάνσει άνετα στην επικράτηση με 6-4, 6-3, 6-2.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε χθες αλλά διακόπηκε λόγω βροχής, με τους αθλητές να είναι ισόπαλοι 1-1 στα σετ, αφού ο Τιμ πήρε το πρώτο με 6-2 και ο «Νόλε» απάντησε άμεσα (6-3).

Μετά τη σημερνή επανέναρξη ο Αυστριακός προηγήθηκε με 2-1 επικρατώντας στο τρίτο σετ με 7-5, ενώ με το ίδιο σκορ στα γκέιμ ισοφάρισε ο Τζόκοβιτς.

Στο τελευταίο σετ ο Τιμ προηγήθηκε με 4-1, αλλά με τη βροχή να επανέρχεται το παιχνίδι ξαναδιακόπηκε, για να αρχίσει ύστερα από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 3-4, αλλά ο Τιμ έκανε break για το 5-3. Ο Τζόκοβιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με την ψυχολογία στο μέρος του ισοφάρισε σε 5-5, αλλά αυτό ήταν και το «κύκνειο άσμα» του στο παιχνίδι, αφού τα επόμενα δύο σετ και η πρόκριση πήγαν στον Τιμ.