Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου καλεί σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ* συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Πατρόκλου 3) την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 και ώρα 14:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

  1. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΕΝΝΙΣ» και παράταση συμβατικής προθεσμίας.
  2. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακας Εργασιών (Α.Π.Ε) και παράταση προθεσμίας εργασιών του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ (ΥΠΕΡΕΙΑ – ΑΝΩ ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ – ΡΗΓΑΙΟ – ΚΡΗΝΗ-  ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΝΕΡΑΙΔΑ – ΠΟΛΥΔΑΜΕΙΟ)».
  3. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΡΗΝΗΣ» (ανάδοχος: ΑΛΚ.ΣΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε).
  4. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε) του έργου με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» (ανάδοχος: ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α.Ε).
  5. Έγκριση κανονιστικής απόφασης για περιορισμούς και απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων σε οδούς παραπλεύρως του 2ου ΓΕΛ για εξετάσεις και εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών.
  6. Έγκριση αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019.
  7. Έγκριση της έκδοσης των Πρακτικών του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου Φαρσάλων και εξειδίκευση πίστωσης.
  8. Έγκριση έκδοσης αρχαιολογικού οδηγού για το Κάστρο Καλλιθέας και εξειδίκευση πίστωσης.
  9. Έγκριση αποδοχής ποσού 38.941,50€ από το ΥΠ.ΕΣ. με τίτλο «Κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2019».
  10. Έγκριση διοργάνωσης θρησκευτικών εκδηλώσεων: α) την 20η Ιουλίου, του Προφήτη Ηλία, β) την 25η & 26η Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου της πόλης και γ) την 15η Αυγούστου & εξειδίκευση πίστωσης.
  11. Έγκριση της έκθεσης εσόδων – εξόδων (Α’ τριμήνου) ελέγχου υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.
  12. Συγκρότηση επιτροπής για την διεξαγωγή της ετήσιας θρησκευτικής εμποροπανήγυρης από την 15η μέχρι την 21η Αυγούστου 2019 στην Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων.
  13. Συγκρότηση επιτροπής για την διεξαγωγή της ετήσιας θρησκευτικής εμποροπανήγυρης την 22η & 23η Αυγούστου 2019 στην Τ.Κ. Κοινότητα Σταυρού, Δ.Ε. Ενιπέα, Δήμου Φαρσάλων.
  14. Έγκριση της με αριθμό 30/2019 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ με θέμα «Αναμόρφωση (2η) προϋπολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων  – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. οικ. έτους 2019».
  15. Έγκριση ή μη επί των αιτήσεων άρδευσης έτους 2019 στις Τοπικές Κοινότητες: α) Ζ. Πηγής, β) Διλόφου, γ) Νεράιδας και δ) Υπέρειας.
  16. Έγκριση οφειλόμενου ποσού μετά από την αριθμό 476/2018 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας (υπόθεση Τσιανάκα Σωτήριο και τριών μελών οικογένειας, με τον πρώην Δήμο Ενιπέα).
  17. Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών.
  18. Έγκριση συμμετοχής και μετάβασης αντιπροσωπείας του Δήμου στο διακρατικό πρόγραμμα BEACON στο διακρατικό εργαστήριο στην Σύρο και εξειδίκευση πίστωσης.
  19. Έγκριση μετακίνησης αιρετών εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους.

*Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα, καθόσον η συζήτηση και λήψη Αποφάσεων επί των συγκεκριμένων θεμάτων αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.