Έκανε το… ακατόρθωτο: Άνοιξε με μία προσπάθεια χρηματοκιβώτιο που ήταν κλειδωμένο για 40 χρόνια

Για πολλά χρόνια ένα μικρό μουσείο στην Αλμπέρτα του Καναδά προσπαθούσε, με κάθε τρόπο, να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο που βρέθηκε στο υπόγειό του.

Προσέλαβαν σιδεράδες, κάλεσαν τον κατασκευαστή του κτηρίου και πρώην εργαζομένους, προκάλεσαν ακόμη και τους επισκέπτες να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, τίποτα, όμως, δεν λειτούργησε.

Το πρόβλημα του Vermilion Heritage Museum λύθηκε τον Μάιο, όταν ένας επισκέπτης κατάφερε να βρει τον κωδικό με μόλις μία προσπάθεια, αφήνοντας άναυδους όλους όσοι βρίσκονταν στον χώρο.

Ο Stephen Mills είχε πάει στην Αλμπέρτα για διακοπές με τη σύζυγο, τα δύο παιδιά και τον πεθερό του.

«Το μουσείο ήταν κλειστό όταν φτάσαμε, αλλά βρήκαμε έναν από τους εθελοντές, τον Tom Kibblewhite, που το άνοιξε για μας και μας ξενάγησε», είπε.

Όταν είχαν δει όλα τα εκθέματα, ο Kibblewhite τους οδήγησε στο υπόγειο για να δουν το «μυστηριώδες» χρηματοκιβώτιο. Όπως τους ενημέρωσε, ανήκε σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο είχε ανοίξει στις αρχές του 1900 και έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

«Ήταν σαν χρονοκάψουλα, κανείς δεν είχε ιδέα τι βρισκόταν μέσα», σημείωσε ο Mills.

Ο ξεναγός τον ενημέρωσε πως αν το επιθυμούσε μπορούσε να κάνει μία προσπάθεια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του. Έβαλε το αυτί του πάνω και ξεκίνησε να το εξετάζει.

«Παρατήρησα πως τα νούμερα πήγαιναν από το 0 έως το 60. Έτσι, σκέφτηκα 20-40-60. Δοκίμασα τον συνδυασμό, έπιασα το χερούλι και… άνοιξε», δήλωσε ο Mills και ένιωσε τόσο τυχερός που σκέφτηκε να αγοράσει αμέσως ένα λαχείο.

Παρά την πολυετή αναμονή, το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου αποδείχθηκε απογοητευτικό.

Όπως είπε ο Mills, βρήκαν «μερικά έγγραφα, παλιές επιταγές, ένα σημειωματάριο και μία απόδειξη του ξενοδοχείου»

Παρότι το περιεχόμενο δεν δικαίωσε την προσμονή, υπήρχε διάχυτος ενθουσιασμός για την επιτυχία.

Πηγή: cnn.gr