Αγώνες στίβου στο Αλκαζάρ για παιδιά με αναπηρία

Μια ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση υποστηρίζει και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ειδικών Σχολείων- Ιδρυμάτων- Θεραπευτηρίων και Ατόμων με Ειδικές Αναπηρίες  ν. Λάρισας. Πρόκειται για τους ΙΕ’ Περιφερειακούς Αγώνες Στίβου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Λάρισας, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο στάδιο «Αλκαζάρ» το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 από τις 8.30 π.μ.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας , τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στηρίζουμε αυτό τον ξεχωριστό αγώνα στέλνοντας το μήνυμα «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Είναι σημαντικό να δώσουμε όλοι το παρών σε αυτή την προσπάθεια και να υπογραμμίσουμε με την παρουσία μας ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν δικαίωμα να αθλούνται, να αγωνίζονται και να συμμετέχουν ισότιμα. Θέλω να συγχαρώ τον ακούραστο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Ερυθρό Σταυρό, τους εθελοντές και πάνω απ όλα τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της Λάρισας, των Ιδρυμάτων και των Θεραπευτηρίων  που με τον αγώνα τους μας εμπνέουν και μας δίνουν μαθήματα ζωής.

Αντιγόνη Λαινά, γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ΑμεΑ Λάρισας: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που αδιάλειπτα μας στηρίζει στον πραγματικό αγώνα που δίνουμε καθημερινά εμείς και  τα παιδιά μας. Αξίζει όλος ο κόσμος να δει τί μπορούν να καταφέρουν αυτά τα παιδιά, που περιμένουν να τα στηρίξετε με την παρουσία σας στο  Αλκαζάρ. Θα είναι ένας αγώνας όμορφος, διαφορετικός και συγκινητικός. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθειά τους, το ΕΚΑΒ, την δραστήρια γυμνάστρια μας που συνέβαλε καθοριστικά  στη διοργάνωση και όλους τους εθελοντές και τους γονείς του Συλλόγου.

Ευαγγελία Πατέτσιου, γυμνάστρια: «Για τρίτη συνεχομένη χρονιά από τη θέση της γυμνάστριας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ΑμεΑ οργανώνουμε αυτό τον μεγάλο αγώνα. Εργαζόμαστε όλοι με πολλή αγάπη για αυτά τα παιδιά που  χρειάζονται την αποδοχή και την αναγνώριση. Χρειάζονται το χειροκρότημα και την παρουσία μας. Για αυτό καλώ όλους τους Λαρισαίους να έρθουν στο γήπεδο του Αλκαζάρ και να χειροκροτήσουμε μαζί την προσπάθεια τους. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την  ενθάρρυνση και την παρουσία μας.