Άστατος ο καιρός την Τετάρτη

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο προβλέπεται για την Τετάρτη άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Στερεά και στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα νότια, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων την νύχτα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκηπροβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα  Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται την νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη τιμή).

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα είναι τοπικά ισχυρές. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγε νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο. Ύφεση των φαινομένων  την νύχτα στη Θεσσαλία και βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίουαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα φυσούν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, τα κεντρικά και τα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία έως 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.