Ψήφο αλλαγής, ενότητας κι ανάπτυξης ζήτησε ο Εσκίογλου σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση

Ψήφο αλλαγής, ενότητας κι ανάπτυξης για την επαρχία Φαρσάλων ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, σε μία εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων.

Ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών του, ο κ. Εσκίογλου χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική την ερχόμενη Κυριακή για την επαρχία και τα Φάρσαλα» εξηγώντας πως «πρέπει να σκεφθούμε τι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον μας και τι οφείλουμε να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στους επόμενους». Γι’ αυτό και ζήτησε από τους πολίτες μαζική προσέλευση στην κάλπη, παροτρύνοντάς τους «να μη λείψει κανείς από την κάλπη. Είναι δικαίωμα και καθήκον για τον τόπο μας, να πάμε όλοι μας και να ψηφίσουμε. Να μην αφήσουμε καμία απογοήτευση να κρίνει το δικό μας μέλλον».

Μιλώντας για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, εκεί όπου οι φαρσαλινοί πολίτες έδωσαν στο συνδυασμό του, «Φάρσαλα Ανάπτυξη» την μεγάλη διαφορά των 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο, ο κ. Εσκίογλου έκανε λόγο «για ένα εκκωφαντικό, ξεκάθαρο μήνυμα, απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της επαρχίας Φαρσάλων. Ήταν το μήνυμα πως οι Φαρσαλινές και οι Φαρσαλινοί την ερχόμενη Κυριακή αφήνουν πίσω τους μία εποχή που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η αλαζονεία, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι κλειστές πόρτες».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εν μέσω επευφημιών ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων απεύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, τονίζοντας πως «τα μεγάλα προβλήματα ενός τόπου, δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός δημάρχου ή μίας δημοτικής αρχής. Πρέπει να είναι και είναι υπόθεση όλων!

Και γι’ αυτό το ξαναλέω δυνατά να το ακούσουν όλοι: Τα Φάρσαλα με τις κλειστές πόρτες, των κολλητών και των ολίγων τελείωσαν.

Στα Φάρσαλα χαράζει μία νέα εποχή συλλογικής διοίκησης, συμμετοχικότητας στα κοινά. Μία εποχή όπου όχι μόνον οι εκλεγμένοι όλων των παρατάξεων, από το δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο πρόεδρο τοπικής κοινότητας, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες θα έχουν λόγο.

Γι’ αυτό επιμένουμε πως στην επόμενη ημέρα, όλοι έχουν λόγο και ρόλο στη διοίκηση του τόπου μας. Γι’ αυτό και θα δημιουργήσουμε μία διαπαραταξιακή επιτροπή, μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, μακριά από κόμματα και χρώματα. Να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο που θα διεκδικήσει με τη μέγιστη δυνατή πίεση, όλα εκείνα που η πολιτεία – ανεξαρτήτως κυβέρνησης – χρωστάει στον τόπο μας.

Δε θα κυβερνήσουμε ως μονοπαραταξιακά αυτοδύναμοι, αλλά θα επιδιώξουμε συναίνεση με όλες τις εκλεγμένες στο δημοτικό συμβούλιο παρατάξεις. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν ούτε μπλε, ούτε πράσινο, ούτε κόκκινο χρώμα.

Έτσι θα διοικήσουμε, όλοι μαζί. Με το δήμαρχο τελευταίο υπηρέτη της πόλης και όχι αλαζόνα, νάρκισσο και αποκομμένο από την πραγματικότητα και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας φίλες και φίλοι, ελάτε όλοι μαζί, κι εσείς που την περασμένη Κυριακή για τους λόγους σας δεν ψηφίσατε το Συνδυασμό μας,

Ελάτε όλοι μαζί να οραματιστούμε και να φτιάξουμε τα Φάρσαλα του μέλλοντος.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Συνεργάτες και συνοδοιπόρους. Πρωταγωνιστές στην πόλη και στα χωριά μας, χωρίς διαχωρισμούς. Να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, για όλα αυτά που θέλουμε.»

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Καταχειροκροτούμενος ο κ. Εσκίογλου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ερχόμενης θητείας και το εμπεριστατωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα του Συνδυασμού του, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τον απερχόμενο δήμαρχο να… «μην ανησυχεί και να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε τα ήδη ενταγμένα έργα και παράλληλα θα επανεντάξουμε και έργα που από παραλείψεις απεντάχθησαν. Και θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε νέα έργα πνοής για τους δημότες γιατί και θέλουμε και μπορούμε».

Εν συνεχεία παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος λέγοντας τα εξής:

Θέλουμε όλοι μαζί από την πρώτη μέρα της θητείας μας, με τη θέληση του Θεού και τη δική σας ψήφο την ερχόμενη Κυριακή, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δρομολογήσουμε λύσεις στα μεγάλα και τα μείζονα όπως το νερό, θα το λέω και θα το ξαναλέω, είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας να μιλάμε ακόμη για τις υποδομές ύδρευσης στο 2019.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα πως η δική μας πρόταση με το φράγμα στο παλιοδερλί είναι μόνη που με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα θα λύσει αειφορικά το πρόβλημα. Όμως για μας η άμεση λύση είναι οι υδατοπερατοί ασβεστόλιθοι. Στόχος μας η πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων επάνω στα τρία κεντρικά ρήγματα σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη , οι οποίες θα λύσουν άμεσα το πρόβλημα του νερού.

Θέλουμε μέσα στους πρώτους μήνες της θητείας μας – και θα το καταφέρουμε πιστέψτε με – να ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης της κατασκευής του νέου δρόμου που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα.

Το οφείλουμε στον τόπο μας, στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές που θα έλθουν. Το χρωστάμε ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη των ψυχών που θυσιάστηκαν στον Μολώχ της ασφάλτου.

Και θα τα κάνουμε φίλες και φίλοι, να μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα τα κάνουμε γιατί έχουμε την ικανότητα και τη διάθεση. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Θέλουμε τα Φάρσαλα μία πόλη ανθρώπινη, με πολλούς και καθαρούς κοινόχρηστους χώρους, με επαρκή φωτισμό και δρόμους για τον άνθρωπο είτε ως πεζό, είτε ως επιβάτη.

Θέλουμε τα Φάρσαλα μία πόλη που θα έχει έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα σέβεται όλα όσα μας έδωσε απλόχερα η φύση και θα μεγιστοποιήσει κάθε πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Θέλουμε τα Φάρσαλα μία πόλη που θα αναδείξει την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Μία ανάδειξη που θα αποκαταστήσει την ιστορία του τόπου μας απέναντι στην υφήλιο και θα επιφέρει σημαντική πρόοδο και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία.

Θέλουμε τα Φάρσαλα της ποιοτικής δημόσιας παιδείας μέσα από σύγχρονες υποδομές, τη στήριξης των μαθητών που το έχουν ανάγκη.

Θέλουμε τα Φάρσαλα της αλληλεγγύης και της ανθρωποκεντρικής σκέψης.

Θέλουμε τα Φάρσαλα του αθλητισμού, με νέες υποδομές, συντήρηση των υπαρχουσών και στήριξη κάθε αθλητικού σωματείου.

Θέλουμε τα Φάρσαλα των νέων ανθρώπων και των νέων οικογενειών. Με τη στήριξή τους. Με τους απαραίτητους παιδικούς σταθμούς, τις ασφαλείς παιδικές χαρές και όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Θέλουμε τα Φάρσαλα της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μόνον αν ο τόπος μας και προπαντός ο δήμος, γίνει επιτέλους φιλικός απέναντι σε επενδύσεις. Με κίνητρα αλλά και σεβασμό απέναντι στην τοπική κοινωνία.»

«ΔΙΧΑΣΜΟΣ ‘Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ»

Ο κ. Εσκίογλου έστειλε σαφές μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες, λέγοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του ότι «όλο αυτό το διάστημα, απέναντι στις αλλεπάλληλες προκλήσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, εμείς απαντούσαμε πάντοτε με τις προτάσεις μας. Όχι με προεκλογικές υπερβολές, με κορώνες ή αήθη ψεύδη.

Παρά λοιπόν τα όσα προσβλητικά όχι για εμένα, ούτε για το Συνδυασμό μας, αλλά για την ίδια την πόλη και τους πολίτες, ακούστηκαν χθες από αυτή εδώ την πλατεία, θα επιμείνω κι απόψε σ’ αυτή την επιλογή.

Δε θα ακολουθήσω κανέναν στον ηθικό και αξιακό κατήφορο που εκείνος επέλεξε. Εμείς μάθαμε να πορευόμαστε με αξίες που ενώνουν τον κόσμο. Με αξίες που δεν προκαλούν διχασμό, αλλά που συνθέτουν απόψεις. Με λόγια που δεν σπέρνουν τη διχόνοια, αλλά θερίζουν συνέργειες και συνεννόηση.

Ο Φαρσαλινός λαός έζησε πέντε χρόνια, άκουσε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, έκρινε και αποφάσισε με σοφία: Τα Φάρσαλα την ερχόμενη Κυριακή οδηγούνται σε μία νέα φωτεινή περίοδο όπου ο πολίτης θα βρεθεί στο επίκεντρο και ο δήμαρχος θα γίνει υπηρέτης κι όχι αφέντης του.

Το δίλημμα λοιπόν της ερχόμενης Κυριακής φίλες και φίλοι είναι ένα: Αν θέλουμε στον τόπο μας έναν δήμαρχο που θα διχάζει και θα προκαλεί διαρκώς το κοινό αίσθημα ή έναν δήμαρχο που θα ενώνει όλους τους πολίτες και με συνέργειες θα οδηγήσει την επαρχία στην ανάπτυξη».

Κλείνοντας την ομιλία του εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ο κ. Εσκίογλου επεσήμανε πως «η νίκη θα είναι δική μας, θα είναι μεγάλη νίκη και θα είναι νίκη όλων των Φαρσαλινών, θα είναι νίκη του τόπου μας! Πάμε μαζί να φτιάξουμε τα Φάρσαλα των ονείρων μας και τα χωριά της καρδιάς μας!»

Δείτε το βίντεο