Χαρακόπουλος: Λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερη ασφάλεια!

«Η ΝΔ θα επιμείνει στην θετική ατζέντα, στις δικές της προτάσεις. Δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ. Αυτά καταψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό. Τους είδαμε, τους γνωρίσαμε, βιώσαμε όλη αυτήν την περιπέτεια στα 4,5 αυτά χρόνια. Εκείνο στο οποίο θα επιμείνουμε είναι οι δικές μας προτάσεις, το δικό μας αφήγημα, ο δικός μας προγραμματικός λόγος, για μια Ελλάδα που θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, καλά αμειβόμενες, σε μια χώρα που 500.000 νέα παιδιά με προσόντα έφυγαν στο εξωτερικό». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην TRT και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Πόρτα εξόδου για ΣΥΡΙΖΑ

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση μετά την ταπεινωτική ήττα που υπέστη οδηγήθηκε στη πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Εκείνο που μένει είναι να ολοκληρωθεί το επόμενο βήμα και να δει την πόρτα της εξόδου. Έπεσαν οι πρώτοι τίτλοι τέλους στο αφήγημα της “πρώτης φορά αριστερά”. Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία πραγματικά μπορεί να τη βγάλει από αυτήν την δίνη στην οποία βρέθηκε τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ. Μια κυβέρνηση, η οποία θα φέρει λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα. Θα έλεγα ότι αυτό είναι το βασικό τρίπτυχο του προγραμματικού λόγου της ΝΔ, όπως διατυπώθηκε και στην σύσκεψη των τομεαρχών που έχω την τιμή να συμμετέχω, από τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όχι σε πλειοδοσία παροχών

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ακόμη ότι «η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής ως αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν μπήκε σε έναν χορό πλειοδοσίας παροχών. Και το ζήσαμε και σε αυτές τις εκλογές. Παραμονές των εκλογών αυτά που ζήσαμε από την κυβέρνηση δεν έχουν ξαναγίνει. Θα μπορούσαμε να μπούμε κι εμείς σε μια τέτοια πλειοδοσία. Είπε ότι δίνει 500 ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα μπορούσαμε να πούμε ότι δίνουμε 1.500. Εμείς δεν απλώνουμε το πάπλωμα πέρα από τις δυνάμεις μας. Η ΝΔ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα, στην ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και κωδικούς από τον προϋπολογισμό που του δίνουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσει πόρους, προκειμένου να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, να μειώσει τον φόρο στην επιχειρηματικότητα από το 29 στο 20%, να μειώσει τον ΦΠΑ σε δύο συντελεστές στο 11 και στο 22%, προκειμένου να κάνει λελογισμένα μέτρα στήριξης των αδυνάμων, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Εργασία και αξιοπρέπεια!

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «πολύ ελπιδοφόρο ότι τα νέα παιδιά, η ηλικιακή ομάδα 17-24, που πρώτη φορά πολλοί από αυτούς προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν, έδωσε ένα ασφαλές προβάδισμα στη ΝΔ. Κάτι που δείχνει τι; Ότι ο κόσμος δεν αρκείται σε επιδόματα φτώχειας, σε ψίχουλα. Θέλει δουλειές. Έλεγε ο Ρήγκαν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι δουλειές, δεν είναι απλά να στηρίζουμε με επιδόματα αδύναμους. Προφανώς, τους στηρίζουμε, αλλά τους στηρίζουμε όσο διάστημα βρίσκονται σε μια δυσκολία, προκειμένου όταν πάρει μπροστά η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, θέσεις εργασίας. Εργασία και αξιοπρέπεια θέλει ο κόσμος, και ειδικά τα νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτήν την μάστιγα της ανεργίας και πολλά βρέθηκαν στο εξωτερικό».

Σχέση εμπιστοσύνης…

Τέλος, σημείωσε ότι «η μάχη του σταυρού είναι πάντοτε μια δύσκολη δοκιμασία. Αλλά, νομίζω, ότι καθείς μετράει τις δυνάμεις του, και με βάση τον τρόπο που πολιτεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στη διεύθυνση: