Εσκίογλου με νέους των Φαρσάλων: Έργα για την παιδεία κι ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού “Φάρσαλα – Ανάπτυξη” επισημαίνονται τα εξής:

Την καθιέρωση δημοτικού συμβουλίου νεολαίας, το οποίο θα αποτελέσει πηγή προτάσεων, ιδεών και έμπνευσης για το μέλλον του τόπου, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κι επικεφαλής της παράταξης «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά τη συνάντηση που είχε με νέους της περιοχής.

Ο κ. Εσκίογλου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επανενεργοποίησης της νεολαίας στην πολιτική και κυρίως στον αυτοδιοικητικό στίβο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον από τους νέους ανθρώπους του τόπου που με τις φρέσκιες ιδέες και τον προοδευτισμό θα φέρουν την πραγματική αλλαγή».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για σειρά παρεμβάσεων στο χώρο της δημόσιας παιδείας αλλά και της νεολαίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Εσκίογλου ανέφερε: «Δεσμευόμαστε για την πραγματοποίηση έργων ανάπλασης, ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης σε όλα τα σχολικά κτίρια της πόλης και της επαρχίας των Φαρσάλων. Συντηρούμε και βελτιώνουμε τις αθλητικές υποδομές εντός των σχολικών εγκαταστάσεων, και τοποθετούμε περισσότερο πράσινο στις σχολικές αυλές.

Καθιερώνουμε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, στα πρότυπα πολλών άλλων Δήμων της χώρας μας. Ο άτυπος αυτός θεσμός θα επιτρέπει στους νέους (ηλικίας 15-30) των Φαρσάλων να συμμετέχουν σε μια συλλογική διαλογική διαδικασία, και να καταθέτουν τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, οι οποίες στη συνέχεια θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενσωματώνονται στις αποφάσεις τους.

Διεκδικούμε τη δημιουργία στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων μιας νέας δομής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα καλύπτει αντικείμενα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και θα βελτιώνει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων, των εργαζομένων και των ανέργων».