Με τον Μάκη Εσκίογλου η Μαρία Ιακωβάκη

Με την πάροδο των χρόνων και καθώς η σκέψη ωριμάζει και είναι σε θέση να διακρίνει το ωφέλιμο απ’ το άσκοπο, συνειδητοποιώ ότι οι συλλογικές δράσεις και το μεράκι είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένας τόπος, ώστε να “περπατήσει” ένα βήμα πιο πέρα.

Επέστρεψα, απ’ τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη, στον τόπο που με μεγάλωσε, τον οικισμό “Αχίλλειο”, έχοντας έναν στόχο. Δεν ήταν άλλος απ’ το να του δώσω μια νέα πνοή, να τον ξαναζωντανέψω και να δείξω στους κατοίκους του ότι είναι καιρός να δραστηριοποιηθούν.

Έτσι, με την πολύτιμη αρωγή των κυριών του χωριού, ιδρύσαμε τον Σύλλογο Γυναικών Αχιλλείου, η “Θέτιδα”, ο οποίος αριθμεί πλέον 5 χρόνια ζωής και δράσης, καθώς και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μελών. Κι ενώ στην αρχή φάνταζε ως ένα απλό όνειρο, πλέον έχει αποκτήσει δική του υπόσταση. Αυτό ακριβώς, ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα, ώστε να λάβω στα σοβαρά τη σκέψη, που τριγυρνούσε στο μυαλό μου, το να θέσω, δηλαδή, υποψηφιότητα, ως δημοτική σύμβουλος για τον δήμο μας, στο πλευρό του εξαίρετου επιστήμονα, Μάκη Εσκίογλου. Είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα και συν τοις άλλοις, πιστεύω ακράδαντα στο όραμά του. Είναι καιρός, να πάψουμε να κρίνουμε εκ του ασφαλούς και να βγούμε οι ίδιοι στην πολιτική αρένα, προκειμένου να κατοχυρώσουμε όσα νιώθουμε ότι απουσιάζουν απ’ την καθημερινότητα και από την ποιότητα της πόλης.

Σας καλώ, λοιπόν, να στηρίξετε την απόφασή μου, έχοντας ως γνώμονα την αγάπη μου γι’ αυτόν τον τόπο, την ανάγκη μου να δημιουργώ συλλογικά, αλλά και το όνειρο ενός νέου ανθρώπου, που θέλει να δει ουσιαστική πρόοδο και θα παλέψει για να τη φέρει. Γιατί, όπως έχει πει και ο μεγάλος μας λογοτέχνης, πρέπει: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”.

Μαρία Ιακωβάκη – Προσμίτη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Φαρσάλων