Εσκίογλου: Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία δυναμική ώθηση στην αγροτική παραγωγή

«Ο Δήμος Φαρσάλων είναι έντονα αγροτικός. Και το μεγαλύτερο ίσως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του τόπου μας είναι η γη του. Για αυτό και στο αναπτυξιακό σχέδιο μας για τα Φάρσαλα, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος βρίσκονται σε κεντρική θέση. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας». Τα παραπάνω σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την περιοδεία του στη Ζωοδόχο Πηγή, τα Βρυσιά και τον Σταυρό, μαζί με υποψηφίους του.

Ο κ. Εσκίογλου δεσμεύτηκε για τη δημιουργία δημοτικού γραφείου για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του γεωργό και του κτηνοτρόφου και την υποστήριξη τους σε θέματα εκπαίδευσης – κατάρτισης, συμμετοχής σε προγράμματα χρηματοδότησης, αξιοποίησης της τεχνολογίας κ.α.

Πρόσθεσε δε, ότι θα αναζητηθούν οι τρόποι διαδικτυακής σύνδεσης του Δήμου με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ, ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των αγροτών και να μειωθούν οι ανάγκες για μετακινήσεις. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το ΕΘΙΑΓΕ, θα διεκδικηθεί ο καθορισμός της πεδιάδας των Φαρσάλων, ως ειδικής ζώνης παραγωγής ποιοτικού βαμβακιού.

Στα πρότυπα ήδη υπαρχουσών οργανωμένων κτηνοτροφικών πάρκων στην χώρα, ο κ. Εσκίογλου σημείωσε πως ο δήμος Φαρσάλων μπορεί κι αυτός να προχωρήσει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με πάρκα που θα παρέχουν νερό και ρεύμα σε χαμηλό κοστολόγιο για κτηνοτρόφους και μονάδες.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης των οικοπέδων και εκτάσεων που ανήκουν στο Δήμο και βρίσκονται στα χωριά των Φαρσάλων, με παραχώρηση τους σε νέους αγρότες και κτηνοτρόφους που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην περιοχή ώστε να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά» συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων, εστιάζοντας τέλος, στη διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων, «ώστε η επαρχία των Φαρσάλων να γίνει περισσότερο ελκυστική για την εγκατάσταση νέων παραγωγικών μονάδων, που θα ανταποδίδουν όμως στην περιοχή μέσα από το σεβασμό στο περιβάλλον και την πρόσληψη τοπικού εργατικού δυναμικού.»