Εσκίογλου σε χωριά των Φαρσάλων: Θέλουμε η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε άκρη της επαρχίας μας

«Θέλουμε στο τέλος της θητείας μας να είμαστε περήφανοι για το έργο που θα έχει πραγματοποιηθεί στις κοινότητες και τα χωριά των Φαρσάλων, και η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε άκρη της επαρχίας μας». Τα παραπάνω σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κι επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πλήθος χωριών στην επαρχία Φαρσάλων.

Από την Ερέτρεια και την Αργιθέα, δύο χωριά που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου, ο κ. Εσκίογλου δεσμεύτηκε για ένα μοντέλο διοίκησης όπου «η επαρχία και τα χωριά έχουν κεντρικό ρόλο. Θέλουμε να δούμε τα χωριά να ξαναπαίρνουν ζωή και να αποκτούν προοπτική για τους κατοίκους τους, και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές» είπε χαρακτηριστικά.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη», ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων τόνισε πως «ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η αποκέντρωση και μέσα από τις συνέργειες και την αγαστή συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια να ενισχύσουμε την αποκέντρωση και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός άμεσης καταγραφής των προβλημάτων. Επιμένω στην ιδιαίτερη βαρύτητα που θα δοθεί στα Τοπικά Συμβούλια, τα οποία και θέλουμε σύμμαχο στην προσπάθειά μας. Δεσμευόμαστε λοιπόν για στενή συνεργασία μαζί τους, τόσο για τον εντοπισμό προβλημάτων και αναγκών, όσο και για το σχεδίασμά παρεμβάσεων για τα χωριά των Φαρσάλων».

Στα επιμέρους ζητήματα που έθεσαν οι κάτοικοι των προαναφερθέντων χωριών, ο κ. Εσκίογλου επανέλαβε τις δεσμεύσεις για υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα όπως η καθαριότητα, ο επαρκής φωτισμός και οι διαρκείς παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.

ΣΕ ΔΙΛΟΦΟ – ΝΑΡΘΑΚΙΟ

Κατά την περιοδεία του μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού στο Δίλοφο και το Ναρθάκιο, ο κ. Εσκίογλου πέραν των παραπάνω, άκουσε τα παράπονα των κατοίκων για τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη χειμερινή περίοδο με τις χιονοπτώσεις. Επ’ αυτού, υπογράμμισε πως σε συνεργασία πάντα με τα τοπικά συμβούλια «τα οποία γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιοχής» θα υπάρχει διαρκής μέριμνα «ώστε το αλάτι και τα εκχιονιστικά μηχανήματα να είναι πάντα στην ώρα τους».

ΣΕ ΑΝΩΧΩΡΙ, ΚΑΤΩΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Θερμής υποδοχής έτυχε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» και στα χωριά του πρώην δήμου Ενιπέα, όπου περιόδευσε χθες με στελέχη του. Από το Ανωχώρι, το Κατωχώρι και τον Άγιο Γεώργιο, ο κ. Μάκης Εσκίογλου ανέπτυξε το πρόγραμμά του που ως στόχο έχει την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για να πραγματοποιηθούν επιπλέον έργα που θα αναμορφώσουν προς το καλύτερο την εικόνα στα χωριά των Φαρσάλων, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων τους. «Έργα βελτίωσης του φωτισμού και της καθαριότητας, διόρθωσης και ανάπλασης σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες, βελτίωσης των δρόμων που συνδέουν τα χωριά με την πόλη και μεταξύ τους. Έργα συντήρησης και ενίσχυσης των χώρων πρασίνου, των χώρων άθλησης και αναψυχής (παιδικές χαρές, γήπεδα), των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και των σχολείων, και άλλων βασικών υποδομών (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά κ.α.).

Θέλουμε στο τέλος της θητείας μας να είμαστε περήφανοι για το έργο που θα έχει πραγματοποιηθεί στις κοινότητες και τα χωριά των Φαρσάλων, και η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε άκρη της επαρχίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εσκίογλου.