Εκλογές στην ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους στο Συνέδριο ΟΛΜΕ

Η Προσυνεδριακή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  16 Μαΐου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο (Ρούσβελτ 59). Οι εκλογές  ανάδειξης αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε θα γίνουν μετά το πέρας της συνέλευσης (2:00μ.μ. – 7:30μ.μ.) στο 1ο ΓΕ.Λ. Λάρισας (Ανθίμου Γαζή & Ηπείρου).

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Αποφασίστηκε η  χορήγηση (ΔΔΕ ν. Λάρισας αρ. πρωτ. 9401/09-05-19) συνδικαλιστικής άδειας μιας (1) ημέρας από τα διδακτικά τους καθήκοντα, την Πέμπτη 16  Μαΐου  2019, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στη Π.Γ.Σ και στις εκλογές.

Δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες (Γ.Σ. και εκλογές) έχουν:

1.        Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Β΄θμια Εκπαίδευση Λάρισας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) .

2.        Όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην Ενισχυτική διδασκαλία & ΚΠπ.

3.        Οι αποσπασμένοι από την Β΄θμια στην Α΄θμια Εκπαίδευση Λάρισας καθώς και οι αποσπασμένοι (μέλη Ε.Λ.Μ.Ε.) σε IEK,  βιβλιοθήκες, ΓΑΚ, ΚΕΣΥ και άλλους φορείς του δημοσίου.

4.        Οι αποσπασμένοι από άλλον Νομό.

Στην περίπτωση των αποσπασμένων συναδέλφων θα πρέπει να προσκομιστεί στην Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας βεβαίωση καταβολής της εισφοράς από την Ε.Λ.Μ.Ε. που ανήκουν. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και με αποστολή της βεβαίωσης από την Ε.Λ.Μ.Ε. οργανικής θέσης (μετά από επικοινωνία του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού) στην Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί η συνδρομή στην Ε.Λ.Μ.Ε. οργανικής θέσης, καταβάλλεται στην Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας.

Η ετήσια συνδρομή για Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ο.Λ.Μ.Ε., Ε.Λ.Μ.Ε. είναι 16€ (10€ για αναπληρωτές, ωρομίσθιους).

Όσοι συνάδελφοι συμμετείχαν στις εκλογές της Ε.Λ.Μ.Ε. την 19η  Δεκεμβρίου 2018 είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.

Για όσους εκπαιδευτικούς δεν παρακρατείται η συνδρομή τους μέσω της μισθοδοσίας, αυτοί θα μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση παρακράτησης (επισυνάπτεται) η οποία θα είναι διαθέσιμη την ημέρα των εκλογών, στον ισόγειο χώρο του 1ου ΓΕΛ Λάρισας.

Συνάδελφοι, η συμμετοχή δίνει δύναμη στην Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας με όσο περισσότερους συνέδρους για όσες ψηφοφορίες γίνουν τόσο στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (θα προκύψει το νέο Δ.Σ καθώς και οι θέσεις του κλάδου για την επόμενη διετία) όσο και κατά την διάρκεια της επόμενης διετίας για τα θέματα αιχμής του κλάδου.