«Εξάποντο» ανόδου με «χρυσό» σκόρερ τον Κώστα Κολοβό για τον Ολυμπιακό Αμπελιάς!!!

Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς πέτυχε το σπουδαίο «διπλό» ανόδου στην έδρα του Πύρρου με σκορ 0 – 1 και βρίσκεται με «ενάμιση πόδι» στην Α ΕΠΣΛ κατηγορία.

Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι έχουν 58 βαθμούς και βρίσκονται στην δεύτερη θέση όντας στο -1 από την κορυφή και το Αβέρωφ και απομένουν δυο αγωνιστικές για το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται απλά μια νίκη κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Ελπίς Μεσοχωρίου εντός έδρας το ερχόμενο Σάββατο ή κόντρα στην Προοδευτική Ανάβρας και να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πολυπόθητη άνοδο καθώς είναι στο +4 από την ΑΕ Βουναίνων και την 4η θέση.

Για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι των Βαγγέλη Μπρισίμη και Θοδωρή Εμμανουήλ σε αυτή την σπουδαία νίκη έπρεπε να φτάσουμε στο 85′ όταν ο Κώστας Κολοβός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέτυχε το «χρυσό τέρμα» και έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» δίνοντας το «εξάποντο» άνοδου στην Αμπελιά.

Μεγάλο εμπόδιο για να γίνει καλό παιχνίδι ήταν ο αέρας που φυσούσε και δυσκόλευε το έργο των παικτών, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να παίξουν επιθετικά αφού ήθελαν μόνο νίκη και τους φιλοξενούμενους να ανταποκρίνονται στα αμυντικά τους καθήκοντα και να «χτυπάνε» στην κόντρα επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο, ήταν παιχνίδι με πολλές δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και λίγες καλές στιγμές.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ στο 27′ όταν Μία φάση καλή στο 27′ όταν ο Φαρμάκας από κοντά έκανε το σουτ, τον σταμάτησε ο Κιόρογλου αφού έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη συνεχίστηκαν οι δυνατές μονομαχίες όμως η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό και είχε κάποιες καλές στιγμές.

Αρχικά στο 50’ και μετά από δυνατό σουτ του Κάτσα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γεωργούλα.

Η Αμπελιά «απάντησε» άμεσα σε αυτή την μεγάλη ευκαιρία καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ύστερα από προσωπική ενέργεια του Φαρμάκα ο οποίος «έσπασε» στον Γεωργούλα Θοδωρή, με τον τελευταίο να πλασάρει και τον Κιόρογλου να τον σταματά με διπλή προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός πίεσε και έχασε ακόμη μια πολύ καλή στιγμή όταν στο 54’ ένα πολύ δυνατό σουτ του Κολοβού Κώστα, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κιόρογλου.

Ενώ ο Πύρρος ανησύχησε τον Γεωργούλα στο 71′ όταν η εκτέλεση φάουλ του Κάτσα ανάγκασε τον κίπερ της Αμπελιάς να διώξει με υπερένταση.

Εν τέλει στο 85′ είχαμε την φάση που έκρινε την αναμέτρηση, όταν σε διεκδίκηση της μπάλας του Κόκκινου με τον Μάρη, ο δεύτερος χρησιμοποίησε το χέρι και ο κ. Τζήλος είδε την παράβαση και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Κολοβός νίκησε τον Κιόρογλου και έδωσε το «εξάποντο ανόδου» στον Ολυμπιακό Αμπελιάς με σκορ 0 – 1.

Οι Συνθέσεις

Α.Σ. Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος» (Κώστας Βασίλης): Κιόρογλου, Μάρης, Λίτσα, Λέτσιος, Κάτσης, Παύλου, Κάτσας, Τσόγκας (79’ Αλεξανδρής), Νικούλης, Μούρης, Λεσάϊ.

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Γεωργούλας Θωμ., Γαρουφαλιάς, Σελήνης, Αγγέλης, Κολοβός Κ., Σαΐτης, Κολοβός Ν., Γεωργούλας Θοδ. (89’ Λαζαρίδης), Κόκκινος (91’ Βέης), Φαρμάκας (90’ Κιούσης), Σαμαράς – Καμηλαράκης (46’ Σουλτούκης).

Διαιτητική τριπλέτα: Τζήλος, Πατέτσος, Νίκζας.