Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κατά τόπους, τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά τη νύχτα σε νότιους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στην Κρήτη. Θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητοί στα βόρεια, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοανατολικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.