Έκανε το νταμπλ ο ΠΑΟΚ

Το πάρτι συνεχίζεται! Αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου και κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας του. Ο αγώνας έγινε παρουσία μόλις 1.000 θεατών στο ΟΑΚΑ και το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Τσούπα Άκπομ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1΄). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε το 7ο κύπελλο και τρίτο συνεχόμενο, επικρατώντας για τρίτη φορά του ίδιου αντιπάλου, με διαφορετικό σκορ: 2-1 στο Βόλο το 2017 και 2-0 στο ΟΑΚΑ το 2018.

Σ΄ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να προηγηθεί στο πιο κομβικό σημείο. Και την ικανότητα, βέβαια, αφού στη φάση του γκολ η ενέργεια του Πέλκα ήταν κάτι που έψαχνε αλλά δεν… έβρισκε η ΑΕΚ. Έτσι, λοιπόν, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πήγε στο «ένας εναντίον ενός» πάτησε περιοχή και πέρασε τη μπάλα στον Άκπομ, ο οποίος με έξοχο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε μπει πιο δυνατά στο ματς με απείλησε άμεσα στο 6΄ με πλασέ του Πόνσε από πάσα Λιβάγια και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 36΄ ο Μπάρκας πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε προσπάθεια του Άκπομ. Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα. Η ΑΕΚ αποφάσισε να ρισκάρει με το «καλημέρα» και στο 52΄ ο Πόνσε βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη από κάθετη του Μάνταλου. Έγκαιρη η αντίδραση του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που έκλεισε το οπτικό πεδίο του Αργεντίνου και απέκρουσε εύκολα.

Το ρίσκο έχει και συνέπειες, αφού οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν χώρους και σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Πέλκας έβγαλε έξοχη ασίστ στον Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς από το 54΄, όμως το τελείωμά του ήταν κακό και ο Μπάρκας απέκρουσε. Παρά την διάθεση των παικτών της, η ΑΕΚ ήταν σε όλο το ματς «μία ταχύτητα» πιο κάτω, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κρατούσε εύκολα το προβάδισμα με μεγάλο όπλο την ποιότητα των παικτών του και την υποδειγματική αλληλοκάλυψη.

Ίσως ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί του περίμεναν πως θα κυλήσει ολόκληρο το β΄ ημίχρονο χωρίς οι πρωταθλητές να αισθανθούν την πίεση της Ένωσης. Μάλιστα, έχασε ευκαιρίες να «τελειώσει» νωρίτερα το ματς. Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το σύνθημα για νέους πανηγυρισμούς από τους φίλους του ΠΑΟΚ, που κορυφώθηκαν λίγο αργότερα όταν ο αρχηγός Δημήτρης Πέλκας σήκωνε το τρόπαιο στον αθηναϊκό ουρανό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά (65΄ Λημνιός), Πέλκας (80΄ Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (90+3΄ Ινγκασον), Άκπομ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (80΄ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (77΄ Μπογέ), Μπακασέτας (71΄ Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.

Πηγή: ant1news.gr